Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2017, 15:21
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Nový Kingsman bol takmer rozdelený na dva filmy. Režisér naznačuje špeciálnu rozšírenú verziu i ďalšie pokračovania

FILMY A SERIÁLY KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE
Uložiť Uložené

Matthew Vaughn prezradil, že po skončení trilógie by v univerze Kingsmanov rád videl ďalšie filmy. Pozornosť vzbudzuje aj možnosť špeciálnej režisérskej edície Kingsman: Zlatý kruh.

Druhý diel štýlových tajných agentov organizácie Kingsman sa ešte nezačal ani premietať (oficiálna premiéra 21. septembra/září), no režisér Matthew Vaughn už naznačuje, že značka by mohla pokračovať ešte roky. Kontrakt s Halle Berry na dva kingsmanovské filmy potvrdil fámy, že štúdio 20th Century Fox by rado natočilo prinajmenšom jednu ďalšiu časť, vízie amerického režiséra však siahajú ešte ďalej. V rozhovore pre CinemaBlend povedal, že námetov na nepriame pokračovania je vo svete Kingsmanov viac než dosť. „Univerzum by sa mohlo rozrásť o samostatné filmy vedľajších postáv, o nových agentov alebo by sa mohlo znovu začať s výcvikom mladých talentov. Je tu toľko možností, ale radšej nechcem nič predbiehať.“

Režisér však pred premiérou nového filmu nehovoril iba o možných spin-offoch, ale spomenul tiež zaujímavú skutočnosť: Kingsman: Zlatý kruh bol takmer rozdelený na dva samostatné filmy. Dôvodom bolo množstvo natočeného materiálu, ktorý bol nielen použiteľný, ale podľa režiséra tiež vysoko zábavný. Vaugh priznáva, že použiť sa dali až 3 hodiny a 40 minút a s nápadom uviesť do kín dva filmy prišlo samotné štúdio. Nakoniec však obe strany súhlasili s okresanou verziou jedného filmu. Informácia je pomerne úsmevná, keďže s dĺžkou 141 minút Kingsman: Zlatý kruh v žánri akčných komédií už teraz vyčnieva. Matthew Vaughn sa ale nenecháva odradiť a hovorí, že by rád pripravil aj druhú verziu filmu, v ktorej by si diváci mohli vychutnať úplne nový obsah. S úsmevom ale dodáva, že si možno koleduje o malér. „Som si istý, že keď ľudia uvidia, čo všetko som z filmu vystrihol, veľa z nich povie, že som idiot.“

O tom, či sa vízie populárneho režiséra naplnia, veľa napovie najbližší týždeň a ochota divákov kúpiť si lístky na Kingsman: Zlatý kruh. Z prvého dielu sa v roku 2015 vykľul obrovský finančný hit a pri rozpočte 81 miliónov dokázal zarobiť viac než päťnásobok (oficiálne tržby 414 miliónov). Očakávania pri pokračovaní sú teda právom vysoké, prvé recenzie však nie sú najpriaznivejšie. Kritici filmu vyčítajú vlažné tempo a nekonzistentnosť deja, na druhej strane však priznávajú, že Zlatý kruh má stále vysoký potenciál zabaviť a ukojiť chúťky publika bažiaceho po zábave a dobrej akcii. Do karát hrá novému Kingsman predovšetkým skutočnosť, že sa v kinách nestretáva so silnou konkurenciou a okrem hororovej pecky IT, ktorá vstupuje do svojho tretieho vysielacieho týždňa, Kingsman v kinosálach prakticky nemá súpera.

Domov
Zdieľať
Diskusia