Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2017, 14:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Už o pár dní sa v Bachledovej doline budeš môcť prejsť korunami stromov. Nebude chýbať ani fenomenálny 360-stupňový výhľad z veže

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Chodník v Bachledke otvorí svoje brány už 29. septembra.

AKTUALIZÁCIA: Kvôli počasiu a poveternostným podmienkam sa na prechádzku v Bachledke budeš môcť vydať až 29. septembra. Otvorenie chodníka korunami stromov sa posunulo, ale za svoju trpezlivosť budeš už na budúci týždeň odmenený ešte krajšími výhľadmi.

Slovensko sa už o pár dní konečne dočká ďalšej zaujímavej atrakcie prepojenej s prírodou. O chodníku korunami stromov si sa na Refresheri mohol dočítať ešte pred mesiacom, keď sa práce na jeho výstavbe len začínali, ale konštrukcia prebiehala bez väčších problémov a 23. 29. septembra v sobotu otvorí chodník v Bachledke svoje brány prvým návštevníkom. S dĺžkou 1234 metrov nepatrí vôbec ku krátkym chodníkom a v Bachledovej doline ho vybudovali tak, aby nenarúšal miestny ekosystém.

Chodník bude zároveň náučný, takže návštevníci sa pri pohľade na vrcholce stromov budú môcť aj naučiť zaujímavé fakty o tom, ako prebieha ochrana lesa a čo všetko sa pod nimi rozprestiera. V najvyššom bode sa môžeš prechádzať vo výške 24 metrov a po príchode na vyhliadkovú vežu výška stúpne až na 32 metrov. Z veže budeš mať 360-stupňový výhľad na krásy okolitej prírody a celú návštevu zakončíš na 67-metrovom suchom tobogáne. Fotografie spred dokončenia už teraz vyzerajú úchvatne, a tak si budúcu sobotu urob chvíľu času a vydaj sa do Bachledovej doliny, pretože prechádzka korunami stromov nie je zážitok, ktorý sa ti naskytne každý deň.  

Domov
Zdieľať
Diskusia