Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 13:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Tatrách si sám naleješ medovinu a dobrovoľne tam necháš 2 eurá. Skvelý nápad z našich hôr apeluje na poctivosť a ľudskosť

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Menší sociálny experiment z Tatier zatiaľ funguje.

Do Vysokých Tatier sa zvyčajne chodieva v dobrom oblečení, v správnej obuvi a desiatou v batohu, aby sa človek nedostal do kritickej situácie a nemal do čoho zahryznúť. Pri prechádzkach našimi veľhorami určite dobre padne aj pohárik alkoholu, ktorý vie zahriať aj nakopnúť, a tak sa už viackrát na populárnych trasách objavila nádoba bez zdanlivého majiteľa s veľavravnou správou. V nádobe sa v minulosti objavil napríklad aj cider, ale v posledných dňoch ho nahradila horúca medovina a ak sa prejdeš okolo, pokojne si ju môžeš naliať do pripravených pohárov bez toho, aby ťa niekto kontroloval a obsluhoval.

Jediný háčik spočíva v tom, že 2 deci medoviny stoja 2 eurá, a tak je len a len na tebe, či chceš byť poctivý a neznámemu majiteľovi nádoby zanechať za jeho prácu aj plácu, alebo si chceš z medoviny nenápadne odliať úplne bezplatne. Najnovšie nádobu spozorovala Alžbet na ceste medzi Štrbským a Popradským plesom, odfotila si ho aj s odkazom a zavesila do facebookovej skupiny Turistika na Slovensku, kde príspevok získal takmer 2-tisíc lajkov a ľuďom sa menší sociálny experiment v Tatrách veľmi zapáčil.  

 

 

Posted by on Friday, September 15, 2017
Posted by Alžbet Kubernátová on Friday, September 15, 2017
Domov
Zdieľať
Diskusia