Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 19:03
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

10 jesenných outfitov, s ktorými zažiariš. Pripravili sme si pre teba výber tých najlepších a najzaujímavejších

MÓDA
Uložiť Uložené

Jeseň ponúka skvelé možnosti zaujať svojim outfitom. My zase desiatku tých najoriginálnejších.

Prichádza to nádherné neutrálne obdobie, kedy jedného dňa prší, na druhý deň je príjemne chladno, ale o ďalšie dva by si sa od horúčavy najradšej vyzliekla donaha a presedela celý deň na pohovke. Prichádza nevyspytateľná jeseň, ktorú mnohí milujú pre svoju rôznorodosť, ale iní ju preklínajú, pretože ju príliš nemusia. Toto ročné obdobie však privítajú milovníci módy s otvorenou náručou, pretože ponúka skvelé možnosti poriadne sa odviazať. Poďme sa spolu pozrieť na desať zaujímavých outfitov, s ktorými to naplno rozbalíš už onedlho.

Vojenská košeľa a čierna džínsovina

Čas odložiť krátke nohavice alebo sukne ešte zďaleka nenadišiel. Rozhodli sme sa preto tento fakt zohľadniť a ako prvý predstavujeme tento jednoduchý, avšak skutočne veľmi efektný outfit. Jeho hlavnými rysmi sú vojenská košeľa a čierna džínsová sukňa. Na vrch si prehodíš bundu z rovnakého materiálu a zabudnúť by si takisto nemala ani na súhru farieb. Tento celok už iba doplníš obľúbenými sandálkami bez podpätku a svetový look je na svete.


Farebný pruhovaný sveter

Ďalšou na rade je úchvatná kombinácia elegantných širokých nohavíc a pruhovaného svetríku. Široké nohavice sú nepopierateľne jedným z najväčších hitov celého prebiehajúceho roku a po horúcom lete s nimi môžeš konečne do sýtosti pokračovať. My sme zvolili veselšie farby a svetrík s pásikmi červenej a čiernej farby sme doplnili béžovými nohavicami. Ku takémuto zaujímavému kompletu sa bez pochýb hodia elegantnejšie topánky na podpätku alebo jemnejšie čižmy.


Sako

Na prvý pohľad nevýrazný základ v sivom tielku na tenkých ramienkach zastrčenom do celkom obyčajných, nie príliš úzkych džínsov a opaskom s okrúhlou prackou je však vo svojej jednoduchej podstate rozbitý kontrastným sakom s prúžkami a čiernymi koženými čižmami, ktoré mu okamžite dodávajú nekompromisný nádych elegancie. Takýto outfit je vhodný na akúkoľvek príležitosť i na každodenné nosenie.


Mikina s kapucňou a dlhá sukňa

Ďalší z kontrastných outfitov. Tento dokonca kombinuje prvky športovej a elegantnej módy do jedného zaujímavého ale funkčného celku. Ku farebnej sukni s pásikmi si vieš pravdepodobne predstaviť čokoľvek, ale obyčajná mikina s kapucňou ťa asi predsa len šokuje. A pritom je to naozaj skvelá kombinácia. Okrem toho ponúka dvojakú možnosť v obuvi. Môžeš to skúsiť s nízkymi teniskami, napríklad od Vans, alebo takisto s elegantnejšími topánkami.


V teplákoch do mesta

Od všemožného kombinovania si dáme na chvíľu pauzu a zaostríme na ležérnejší look. Tepláky si tento rok našli v dámskom šatníku miesto inde ako iba pri pyžame, preto nie je od veci zakomponovať ich tiež do aktuálneho výberu. Z nasledujúcich kúskov máš pravdepodobne už všetky doma, keďže ide o obyčajné biele tričko, spomínané tepláky a klasickú modrú džínsovú bundu. Nízky model ikonických tenisiek od Converse sa ti určite tiež doma už nejaký ten piatok potuluje.


Extravagantná elegancia

Nasledujúci outfit je naozaj veľmi špecifický. Vlnený kockovaný kabát tu zohráva svoju podstatnú, avšak nie tak úplne najdôležitejšiu úlohu. Prehodený na uhladenej bielej košeli dotvára už sám o sebe bezchybný elegantný look. Zara aktuálne ponúka úzke džínsy v zaujímavom odtieni, ktoré však i tak až po kolená zakryješ vysokými čižmami farebne ladiacimi s kabátom. Práve tie sú tým dominantným a neprehliadnuteľným prvkom celého outfitu, vďaka ktorému zostanú všetky oči len na tebe.


Roztomilý jednoduchý look

Výrazný outfit razom nahradíme niečím jemnejším a nie je na to nič vhodnejšie ako roztomilý svetrík v jemnej ženskej farbe a pohodlné tenisky. Ružový sveter so vzorom skvelo hrá s decentne roztrhnutými širšími džínsami, s ktorými si ešte na chvíľu spomenieš na horúce leto. Celkový look doladíš už iba týmito jednoduchými teniskami od Converse, ktoré nie sú až takými frekventovanými v našich uliciach.


Námornícke tričko

Pre tentokrát opäť využiješ čiernu džínsovú bundu, ktorú sme potrebovali pri dnešnom prvom outfite, avšak teraz sa pokúsime samotný outfit poňať trochu odlišne. V hlavnej úlohe sa tu predstaví námornícke tričko s pásikmi a celkový look dotvoria už po niekoľkýkrát naše obľúbené široké nohavice. Obuv si môžeš zvoliť prakticky akúkoľvek, pretože si tento komplet hravo poradí so športovými a bežeckými teniskami, ako i s ich elegantnejšou formou a takisto tiež s čižmami či topánkami na podpätku.


Pravá koža

Dôležitým prvkom najdrahšieho outfitu z aktuálneho výberu je pravá koža. Práve kvôli tomuto luxusnému materiálu sa jeho celková cena vyšplhala až dvojnásobne v porovnaní s tými ostatnými. Ikonická motorkárska bunda sa priam dokonale hodí ku jednoduchému roláčiku a čiernej sukni s kvietkami. Look vyrážajúci dych už zaklincujú iba nízke kožené topánky od Dr. Martens


Dlhý kabát a čižmy

Od predošlého, viac menej extravagantného outfitu, ukončíme dnešnú desiatku jednoduchým uhladeným lookom utvoreným základnými kúskami dámskeho šatníku. Opäť sa v ňom vrátime ku kúskom, ktoré sme už vopred použili. Tentokrát sú to nepriliehavé džínsy a klasická biela košeľa, ale hlavným ťahúňom je dlhý kabát a vyššie čižmy s výrazným podpätkom. Perfektný jesenný outfit, ktorý zahreje aj počas prípadných mínusových teplôt.

Veríme že sme ťa inšpirovali a patrične sa spolu s nami vyzbrojíš do prichádzajúcej jesene, ktorá konečne ponúka možnosť viacúrovňového vrstvenia. Horúce leto je už v nedohľadne, ale ešte stále nemusíš odkladať sukne či krátke tričká na zimný spánok. Jeseň ponúka najviac možností poriadne sa vyblázniť so svojim šatníkom a zažiariť naplno. Zahraj sa s našou pomocou na módneho chameleóna i ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia