Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2017, 15:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hackeri znova poškodili HBO. Zverejnili už aj telefónne čísla či adresy hercov a teraz požadujú 6 miliónov dolárov

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Zdá sa však, že HBO na ich podmienky nepristúpi.

Aféra hackermi nadobudnutých dát patriacich HBO stále nekončí. Po odhalení prvotných scenárov a dokonca aj celej 4. epizódy pár dní pred oficiálnou premiérou sa neznáma skupina hackerov rozhodla na svetlo sveta vypustiť ďalšie citlivé údaje. V pol gigabajtovej vzorke (útočníci tvrdia, že oplývajú 1,5 tb súborov) sa nachádzajú e-maily medzi vedením HBO, súkromné správy, telefónne čísla hercov či ich adresy bydliska. Skupina, ktorá sa podpisuje pod menom Smith, požaduje minimálne 6 miliónov dolárov v bitcoinoch. Ak im HBO nevyhovie do 10. augusta, hrozí, že sa na internet dostane veľké množstvo tajných a súkromných konverzácií, heslá, fotky, e-maily, osobné informácie hercov či tvorcov celého HBO.

Samotné HBO priznalo, že medzi odcudzenými súbormi sa nachádzajú aj niektoré ich seriály. Je teda možné, že na internet uniknú zvyšné tri epizódy Game of Thrones, ale aj také počiny ako The Deuce a ďalšie seriály, ktoré čakajú na svoju premiéru. Čo sa samotného GoT týka, leaknutie 4. epizódy HBO nijako neublížilo, práve naopak. 4. epizóda totiž dokázala zlomiť rekord seriálu v počte oficiálne sledujúcich divákov. O tom ale viac v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia