Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2017, 10:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Elon Musk postaví Hyperloop medzi New Yorkom a Washingtonom! Mestá plánuje prepojiť za úctyhodných 29 minút

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Vizionár mal získať povolenie na ďalší ambiciózny projekt.

Jeden z najodvážnejších vizionárov našej doby Elon Musk prekvapil svojich fanúšikov na Twitteri výbornou správou. Musk vyhlásil, že od vlády Spojených štátov amerických získal ústny súhlas na spustenie projektu podzemného dopravného systému Hyperloop, ktorým chce spojiť mestá New York a Washington. Projekt by mala získať jeho spoločnosť The Boring Company, ktorú založil pred niekoľkými mesiacmi po tom, čo sa zamyslel, že neustále státie v kolónach na cestách nikomu neprospieva. So svojím obrovským zariadením s názvom Godot už skúšal kopať tunely pod parkoviskom spoločnosti SpaceX v meste Los Angeles, ale podľa najnovších informácií sa Godot zapotí pri práci na východnom pobreží USA.

Podzemný Hyperloop by mal spájať New York s Washingtonom D.C. za úctyhodných 29 minút, pričom bude obsahovať zastávky aj v mestách Philadelphia a Baltimore. Musk prezradil aj to, že jeho Hyperloop bude smerovať priamo z centra New Yorku do centra Washingtonu D.C., takže nejde o žiadny projekt na okraji mesta, a v každom meste by sa malo nachádzať aj 12 a viac nástupných a výstupných výťahov. Vizionár stojaci za Teslou či SpaceX odmietol prezradiť, od koho získal verbálny súhlas, avšak pravdepodobne si informáciu len tak nevymyslel a v nasledujúcich týždňoch či mesiacoch prebehne aj formálne podpisovanie dokumentov.  

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30




Domov
Zdieľať
Diskusia