Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 17:28
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kedy môže slovenský policajt vystreliť zo svojej zbrane? Viceprezident našej polície vysvetľoval, v akých prípadoch je to oprávnené

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slovenskí policajti majú používanie zbrane presne vymedzené.

Udalosti posledných týždňov na Slovensku rozvírili otázku používania zbraní členmi Policajného zboru SR. Verejná mienka nebola veľmi pozitívna, a tak sa do tradičného vysvetľovania v rámci sekcie Ábelovka pustil viceprezident našej polície Ľubomír Ábel. Polícia každý týždeň zbiera námety od fanúšikov na svojej facebookovej stránke a zrejme sa veľká časť z nich po nedávnom incidente pýtala, ako je na tom používanie služobnej zbrane u slovenského policajta. Ábel vymenoval hneď deväť prípadov, kedy je použitie zbrane povolené: v nutnej obrane a krajnej núdzi, ak sa páchateľ nevzdá a ukrýva sa, ak neexistuje iná možnosť obrany, aby zamedzil úteku zločinca, ak nepomáha ani varovný výstrel, ak sa inak nedá zastaviť nebezpečný vodič, aby odvrátil útok na chránené miesto, aby zneškodnil nebezpečné zviera a aby zastavil vodiča pri hranici, ktorý nechce zastať. Ak by si sa rád o každej zo situácií dozvedel čosi bližšie, vypočuj si celú Ábelovku a budeš zase raz vedieť viac o tom, ako funguje naša polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia