Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2017, 13:20
Čas čítania 0:00
Marek R.

V Indii zasadili neskutočných 66 miliónov stromov za 12 hodín a vytvorili tak svetový rekord

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

A to ešte zďaleka nekončia.

V Indii sa vláda už dlhodobo usiluje o zvýšenie zalesnenia Indie a zároveň o ochranu životného prostredia krajiny. Ak si dobre pamätáte, takmer presne pred rokom sa predstavitelia jedného z indických štátov Uttarpradéš rozhodli priložiť pomocnú ruku, keď počas 24 hodín vysadili až 50 miliónov kusov mladých stromčekov a dosiahli tak nový svetový rekord a zápis do Guinessovej knihy rekordov. Akcie sa zúčastnilo vyše 550 000 ľudí, ktorí sadili stromy na vyše 6000 miestach s celkovou rozlohou 770 kilometrov kilometrov štvorcových.

Prešiel teda necelý rok a India sa opäť vyznamenala, ba čo viac, rekord prekonali, a to s obrovským náskokom. Ako ste si mohli prečítať už v nadpise, v indickom štáte Madhjapradéš sa nielenže podarilo počet vysadených stromov zvýšiť z 50 miliónov na 66 750 000, ale taktiež to zvládli za polovičný čas ako ich kolegovia pred rokom, teda len za 12 hodín. Udalosť sa odohrala posledný víkend a zúčastnilo sa jej neskutočných 1 a pol milióna ľudí, medzi ktorými boli študenti, dospelí či dokonca aj samotní predstavitelia vlády. A zatiaľ čo sa Donald Trump snaží spraviť Spojené štáty opäť skvelými, India chce svoju krajinu spraviť opäť zelenou, čo dokázali aj na konferencii Parížskej klimatickej dohody. A určite sa nám ich projekt pozdáva viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia