Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2017, 23:13
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Cíger si stojí za tým, že majstrovstvá sveta boli sabotované a neprijal ani Kohútove ospravedlnenie

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Stav nášho hokeja analyzovali Zdeno Cíger aj Martin Kohút.

Slovenský hokej sa po historicky najhoršom umiestnení na majstrovstvách sveta nachádza v chaose a aj keď bojové nálady postupne utíchajú, nič ešte nie je na kostolnom poriadku. Televízia Markíza sa preto rozhodla odvysielať mimoriadnu reláciu zameranú na súčasný stav slovenského hokeja a do štúdia prijali pozvanie rovno dve hlavné osobnosti, a teda tréner Zdeno Cíger a šéf SZĽH Martin Kohút. Aj keď diváci možno očakávali otvorenú konfrontáciu a ostrú výmenu názorov, nič také sa nekonalo, pretože Zdeno Cíger, ktorý bol ešte pred pár dňami viditeľne frustrovaný a nahnevaný, len asertívne odpovedal na otázky moderátora, ale aj na to, ako reagoval samotný Kohút.

Zdeno Cíger opäť zopakoval, že podľa neho bol celý šampionát sabotovaný zvnútra či zo strany SZĽH, a teda aj jeho šéfa, pričom zase raz spomenul, že nemohol odcestovať za hráčmi do USA a musel sa s nimi rozprávať len cez Skype. Ďalším problémom bol aj dátum konania semináru o budúcnosti slovenského hokeja, ktorý podľa Cígera Kohút naplánoval presne na obdobie, kedy bude s mužstvom na šampionáte, takže sa ho nemal šancu zúčastniť. Viacerí fanúšikovia očakávali, že Cíger potvrdí svoje predchádzajúce náznaky a verejne vyzve Kohúta, aby odstúpil zo svojej funkcie šéfa SZĽH, čo sa ale nekonalo, ba práve naopak, Kohút sa Cígerovi dokonca ospravedlnil za vyjadrenia o tom, že tento realizačný tím nemá jeho dôveru a jeho ďalšie pôsobenie v reprezentácii nepodporí, čo určite nebol najšťastnejší ťah počas prebiehajúcich majstrovstiev sveta a nikomu to na pohode nepridalo. Cíger Kohútove ospravedlnenie neprijal a po celý čas reagoval len veľmi odmerane a pokojne, takže ani ku koncu debaty sa diváci nedočkali žiadnej útočnej výmeny názorov a ani jeden z aktérov nechcel povedať žiadne konkrétne meno, ktoré by malo nastúpiť na trénerskú lavičku po Cigérovi. Bývalý reprezentant len skonštatoval, že by na nej len nerád videl zahraničného trénera. Náš hokej si teda bude musieť ešte pretrpieť niekoľko vzostupov a pádov a ak by si chcel vidieť celý záznam mimoriadnej relácie, potom si ho môžeš pustiť priamo pod textom.

Domov
Zdieľať
Diskusia