Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2017, 18:17
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti schytali na šampionáte ďalší debakel, tentoraz od Spojených štátov amerických

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aj mladé americké pušky boli nad naše sily.

Slovenská hokejová reprezentácia zažíva svetový šampionát ako zo zlého filmu. Po úvodných štyroch zápasoch, po ktorých sme mali mať minimálne 9 bodov, sme mali na konte len 4 a taktiež sme stále čakali na prvú výhru v riadnom hracom čase. V skupine odvtedy na nás čakali už len najväčší favoriti a hrozilo tak, že sa trojbodového zápasu možno ani nedočkáme. 

Tieto predzvesti sa začínali napĺňať už vo včerajšom zápase proti Rusku, kedy náš súper zabral naplno len v prvej tretine, no už vtedy nám dokázal streliť tri góly, zvyšok zápasu dohral v polovičnom tempe, no aj tak dokázal skórovať ešte trikrát. Navyše, naši hokejisti ruského brankára neprekonali ani raz a prehrali zahanbujúco 0:6. Náš dnešný súper, reprezentácia Spojených štátov amerických, síce neberie majstrovstvá sveta nejako extra vážne, no napriek tomu majú v tíme niekoľko zaujímavých mien, či už Gaudreaua alebo mladého Jacka Eichela. Šampionát odštartovali možno trochu prekvapujúcou prehrou s domácim Nemeckom, no odvtedy už nestratili ani jeden bod, ba čo viac, porazili aj nesmierne silné Švédsko. Americké mladé pušky tak dokazujú, že majú pred sebou výbornú budúcnosť a ich rýchlosť či dravosť patria medzi silné zbrane tohto výberu.

Úvodné zostavy:
Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Trška, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný – Suja.

USA: Howard (Hellebuyck) – Trouba, DeKeyser, C. Murphy (C), Hanifin, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk – Eichel, Keller, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – J. Gaudreau, Bjugstad, K. Hayes – Compher, Copp, Greenway – Dvorak.

Úvod zápasu patril nášmu súperovi, ktorý kontroloval priebeh a vypracoval si menšie príležitosti, najväčšiu možnosť na otvorenie skóre však dostali až pri presilovej hre. Počas nej sme si absolútne nedali pozor na predbránkový priestor, Lee spoza bránky presne našiel nabiehajúceho Kellera, ktorý suverénne prestrelil brankára Hudáčka. Išlo už o piaty Kellerov gól na šampionáte, čo je pre iba 18-ročného hráča viac než slušná vizitka. Do konca tretiny sa priebeh hry celkom vyrovnal, miestami sme dostali nášho súpera aj pod tlak, no šance sme nedokázali využiť.

Odporúčané
Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka 15. marca 2024, 10:00

Ani vstup do druhej tretiny nám zrovna nevyšiel. Johnny Gaudreau spoločne s Hayesom ukázali svoju šikovnosť, vyškolili našu obranu a hráč Calgary Flames už nemal problém zakončiť do prázdnej bránky. Naši chalani sa však po tomto inkasovanom góle nevzdali a podarilo sa im znížiť skóre zápasu. Na pokus Libora Hudáčka síce ešte Jimmy Howard dokázal zareagovať, proti Gernátovej dorážke však už nemal šancu a Američanom sme sa priblížili na rozdiel jedného gólu. Bohužiaľ, záver tretiny sme nezvládli, náš súper sa presadil hneď dvakrát po góloch Dvoraka a Troubu a opäť všetko smerovalo k tomu, že trojbodového víťazstva sa zas nedočkáme. Nezvládnutie vstupu do tretiny sme potvrdili aj v tej záverečnej a opäť v tom mali prsty Hayes a skórujúci Gaudreau, ktorý zvyšoval už na 5:1. Po ňom rozvlnil našu sieť aj Lee a Slovensko dva dni po sebe končí zápas so šiestimi inkasovanými gólmi.

 
18-ročný mladík otvára skóre zápasu
 
Tejto akcii USA niet čo vytknúť
 
Našim chalanom sa podarilo zdramatizovať zápas
 
No záver druhej tretiny patril USA
 
A výsledok už bol 4:1
 
Nevyšiel nám ani vstup do záverečnej tretiny
 
Aj dnes sme inkasovali 6 gólov
 
 
Slovenskí hokejisti schytali na šampionáte ďalší debakel, tentoraz od Spojených štátov amerických
Domov
Zdieľať
Diskusia