Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017, 9:28
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Matka všetkých pavúkov. Austrálčan odchytával 25-centimetrového živočícha s dávkou rešpektu, pretože väčšieho pavúka ešte nikdy nevidel

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pavúk, ktorého by sme doma mať nechceli.

Aj keď sú neškodné, dorastajú do veľkostí, pri ktorých by slabšiemu človeku mohlo zastaviť aj srdce. Reč je o pavúkoch s názvom huntsman, ktoré sú síce obrovské, avšak pre človeka nie sú nebezpečné a ešte aj príbytky zbavujú otravného hmyzu, čo si napriek tomu ľudia nevedia vážiť, pretože sa jednoducho ohromne boja ich veľkosti. V austrálskom meste Brisbane sa preto nedávno odohral ďalší príbeh, pri ktorom Gavin Shil, majiteľ firmy odstraňujúcej nepríjemné živočíchy z bytov a domov, dostal od zákazníčky informáciu, že sa na jej stene nachádza matka všetkých pavúkov. Gavin zobral prívlastok s rezervou, ale po príchode na miesto skutočne musel uznať, že nič podobné ešte v minulosti nevidel. Pavúky huntsman zvyčajne dorastajú do veľkosti asi 16 centimetrov, lenže tento exemplár mal pokojne aj 25 centimetrov a pre Gavina išlo o najväčšieho pavúka, akého kedy videl. Našťastie sa mu ho podarilo bezpečne z domu odstrániť, avšak človek v Austrálii nikdy nevie, kedy sa v jeho dome objaví ďalšie živočíšne prekvapenie.   

Domov
Zdieľať
Diskusia