Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017, 14:27
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BMW potvrdilo návrat radu 8! Bavorské portfólio sa už budúci rok rozrastie o luxusné vozidlo snov

TECH BMW
Uložiť Uložené

Mníchovčania koncepčnú podobu novej 8-čky ukážu už o niekoľko dní.

Tak predsa. O príchode nového luxusného kupé z dieľne BMW sa posledné roky čoraz intenzívnejšie šepkalo, a my sa v týchto dňoch dozvedáme, že očakávaný model skutočne príde. Predseda predstavenstva BMW, Harald Krüger, na výročnom zasadnutí oznámil príchod nového konceptu vozidla, ktoré sa predstaví na tohtoročnej súťaži Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Tá sa uskutoční 26. mája a ponúkne tak exkluzívny náhľad, respektíve akýsi predobraz BMW radu 8 Coupé, určeného pre rok 2018. Ako uvádza samotná automobilka, koncept vozidla bude v sebe spájať nefalšovanú dynamiku s moderným luxusom, čiže základnú podstatu moderného Coupé z Mníchova. Úplne nový rad 8 má nadviazať na tradíciu luxusných športových kupéčok a pridá do bavorskej ponuky skutočné luxusné vozidlo snov. Inými slovami, Mníchovčania chystajú skutočne luxusné kupé, ktorého priamou konkurenciou sa má stať najmä Mercedes-Benz triedy S Coupé či Bentley Continental GT.

Bližšie informácie zatiaľ nepoznáme, automobilka nám však naservírovala aspoň záber s hlavnou siluetou karosérie. My už vieme aj to, že novinka bude stáť na modulárnej platforme CLAR, čím dôjde k značnému použitiu karbónových vlákien. To sa v konečnom dôsledku odzrkadlí aj na cene, ktorá bude začínať na úrovni približne od 150-tisíc €. Paradoxom pritom je, že najzákladnejší variant s najväčšou pravdepodobnosťou ponesie názov 825i a pod jeho kapotou nájdeme len 2-litrový štvorvalec. To, či sa informácia tohto druhu potvrdí je na teraz otázne, napovedajú tomu viaceré zákulisné správy. V každom prípade, zaujímavejšia bude opačná časť ponuky, keďže nad šesťvalcom a osemvalcom má tróniť aj kráľovský dvanásťvalec, ktorý sa tak rozšíri okrem 7-čky aj do druhého modelu od BMW. V roku 2019 sa následne dočkáme i otvorenej verzie, čo vo výsledku znamená to, že v istom slova zmysle nahradí súčasné BMW radu 6 Cabrio. Ako sme sa totiž nedávno dozvedeli, nemecká prémiová automobilka už nemá v pláne tento variant v budúcej generácii 6-kového bavoráka vyrábať.

BMW potvrdilo návrat radu 8! Bavorské portfólio sa už budúci rok rozrastie o luxusné vozidlo snov
Zdroj: www.press.bmwgroup.com
Domov
Zdieľať
Diskusia