Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2017, 20:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kiná čaká v máji nával najočakávanejších filmov roka. Blockbusterové leto začína s Pirátmi, marvelovkou, Votrelcom a ďalšími peckami

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V máji budeme v kinách tráviť bezpochýb každý týždeň.

Je koniec mesiaca, čo značí okrem príchodu nášho kalendára (už zajtra) aj pokračovanie našej ďalšej pravidelnej rubriky. Reč je o preview kino premiér. Leto síce príde až koncom júna, v Hollywoode už nejaký ten rok začína leto v máji, keďže sa spúšťa blockbusterová sezóna, ktorá dodýchava až v auguste. Už v prvom veľkom mesiaci nás čaká niekoľko očakávaných hitov a kvalitných kúskov. Nábeh na miliardu dolárov zarobených v kinách majú pritom len za máj minimálne dva filmy. My sa dnes viac zameriame práve na blockbustery a zvyšné kúsky si pripomenieme v záverečnom odseku. Poďme teda na to.

Červená korytnačka - 4. máj

Nie nadarmo sa tento kúsok objavil aj v dnešnom výbere skvelých deprimujúcich či emocionálne vyspelých animákov. Červená korytnačka rozhodne nie je filmom pre masy (v skutočnosti aj možno je, akurát na ňu masy nikdy do kina nepôjdu), no ak máte čo i len trochu poetickejšie srdce ako klasický štamgast v stredu o 17:30 v hostinci u Jozefa, veľmi si ho užijete. Prečo je však taký dobrý vám prezradí kolega avathar v už spomínanom článku. Lepšiu "rozprávku" v máji v kinách neuvidíte, takže vám rozhodne odporúčame nájsť si na ňu čas a peniaze. 

Guardians of the Galaxy 2 - 4. máj
Všetko potrebné o filme už viete. Snímka stihla počas prvých premiér vo vybraných teritóriách zarobiť už 100 miliónov a odnáša si viac-menej priaznivé recenzie. Ideálny letný blockbuster, ktorý však nedosahuje kvalít svojho predchodcu (viď naša recenzia) je ale vhodným filmom pre akúkoľvek skupinu ľudí, či už hovoríme o páriku, kamarátoch alebo rodinke. Aj preto bude nesmierne úspešný. Okrem likvidácie škodných v galaxii sa budú Strážcovia musieť vysporiadať s novými hrozbami a otcom Petera Quilla. 

Kráľ Artuš: Legenda o meči - 11. máj
Ja už veľmi dobre viem, kde budem tráviť narodeniny. Na najnovší filmy Guya Ritchieho sa nesmierne teším. Jednak preto, že artušovská tematika ešte zďaleka nie je vyčerpaná, jednak kvôli skvelému poslednému traileru, hereckému obsadeniu či celkom pozitívnym prvým ohlasom. Fantasy so všetkým, čo k poctivej žánrovke patrí s množstvom akcie a sympatických postáv (údajne) sa v prípade finančného úspechu dočká rovno 5 pokračovaní. Aspoň tak plánoval Ritchie. Príbeh o Artušovi už ale určite poznáte, takže sa len pokochajte trailerom nižšie. 

Alien: Covenant - 18. máj
18. mája sa bude pred začatím filmu v kinách modliť nejeden ateista. Toto už Ridley s prepáčením po*rať nesmie. Prometheus budí zo spánku ešte mnohých zarytých fanúšikov Votrelca a práve piaty plnohodnotný Votrelec od Neila Blomkampa s pôvodnými hercami bol zrušený aj kvôli Ridleymu a jeho plánoch s prequelmi. Ak to teda pokazí, naštve veľmi veľa ľudí. Fox si už ale teraz môže pripísať finančný úspech, aj keď viac ako 700 miliónov z toho nekvapne, iba že by sme sa mýlili a predsa len o tom nevedeli tak veľa, ako si myslíme. Príbeh sa posunie 10 rokov po udalostiach Promethea a okrem Votrelcov a Inžinierov ponúkne pohľad na celkom nové potvorky a množstvo ľudských obetí. 

Baywatch - 18. máj
Ak však nemáte chuť na chestbusterov a prerušenie vesmírneho sexu poriadnym votrelským chvostíkom, môžete zájsť na chvostík Zaca Efrona a The Rocka. Tí už mnohokrát potvrdili, že ich film nie je ohodnotený R-kom len tak pre nič za nič. Čaká nás množstvo sexy žien, nadávok, možno aj nahoty a necenzurovanej akcie. Dej nás zavedie na známu pláž so známymi postavami (mená obľúbených ksichtov zo seriálu prevezmú iní herci), kde Mitchovi rastie veľká svalnatá konkurencia. Do toho sa ešte aj zamotajú do akýchsi zločineckých aktivít a o nadupané tempo máme postarané.

Strážcovia/Guardians - 25. máj
Ak sa radi trýznite alebo milujete matičku Rus natoľko, že im prispejete na každý film, len aby bol Putin čo najbližšie k pozícii prezidenta celého sveta, Guardians sú asi dobrou voľbou. Smetyl vám už v recenzii vysvetlil, prečo je to totálna srač... kravina s otrasným záporákom, nedostačujúcimi trikmi a dementným scenárom. A ja tomu vlastne viac priestoru ani venovať nemusím. 

Piráti Karibiku: Salazarova pomsta - 25. máj
Veľká škoda, že distribútor neponechal pôvodný názov aj pre Česko a Slovensko. 3x viac návštevníkov kina si dokáže preložiť cool názov (vzhľadom na zasadenie príbehu) než meno hlavného záporáka. Ten síce vyzerá schopne, ale v traileroch nezískal žiadnu identitu. Len sa tak prechádza a pôsobí desivo. V každom prípade, na ďalší diel Pirátov sa tešíme, keďže mali tvorcovia dosť času na rozmýšľanie, čo so ságou ďalej. V rukách ho majú talentovaní režiséri a navyše sa vracajú aj postavy z pôvodnej trilógie. Zabudnúť nemôžeme ani na nazi žralokov, Jacka Sparrowa a megalomanskú akciu. Už sa tešíte?

 

Vôbec by sme sa nečudovali, ak by ste zašli na všetky vyššie uvedené filmy. Najreálnejšie však je, že si nenecháte ujsť Aliena, Strážcov galaxie a Pirátov. My dúfame, že hitom bude i Baywatch a nesmierne sa vydarí aj Kráľ Artuš. Okrem toho všetkého nás však čaká aj nejaká tá severská kinematografia. 

Niektorých uchvátila dramédia Muž menom Ove o večne nadurdenom a nepríjemnom starčekovi, iní si zase zgustnú na dráme Lady Macbeth. Úspech slávi aj dokument Putovanie tučniakov, fínska životopisná dráma Olli Mäki, no a tí najmenší si nájdu cestu aj k Deep: Dobrodružstvo pod hladinou. Ktorý film si v kinách tento mesiac nenecháte ujsť vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia