Vo Flamenderi zažijú tvoje chuťové poháriky skutočný gurmánsky flám!
S príchodom nového ročného obdobia tie lepšie reštaurácie lákajú svojich zákazníkov na novú ponuku jedál bohatú na sezónne suroviny. Uznávaný slovenský šéfkuchár Marcel Ihnačák, ktorý má za sebou nemalé gastronomické úspechy a pôsobil napríklad aj v Londýne, kde varil pre reštauráciu ocenenú Michelin hviezdami, zostavil pre teba špeciálne menu. Spoločne s Petrom Petrášom, Chef Executive konceptu FLAMENDER, pripravili zážitkový degustačný večer plný jarných chutí v kombinácii s vybranými židovskými jedlami.
Reštaurácia FLAMENDER, kde sa 4. mája o 19. hodine event koná, sa nachádza v centre Bratislavy na Laurinskej ulici. Je to miesto, ktoré má jedinečný koncept. Spája tradičnú kuchyňu dunajského regiónu s modernou súčasnosťou. Základom sú prvotriedne suroviny od chovateľov z regiónov celého Slovenska, výborné služby a zárukou je dobré meno ľudí, ktorí stoja za touto reštauráciou.
Marcel Ihnačák (v strede), Peter Petráš (vľavo) a Peter Oravec, šéfkuchár reštaurácie (vpravo)
Degustačné menu pozostáva zo šiestich chodov. Na úvod pošteklíš svoje chuťové poháriky kačacou penou s prepeličím vajíčkom podávanou s jablkovým pyré. Ako predjedlo máš na výber marinovaného pstruha so zlatou tequillou a špecialitu židovskej kuchyne, kačaciu taštičku s kapustou a slivkovou omáčkou posypanú sezamom. Hlavné jedlo je pre milovníkov kvalitného mäska ako stvorené. Jahňacie korunky a teľaciu sviečkovú s pečienkovo-žihľavovou plnkou. Všetko to zakončíš sladkou čokoládovou tortičkou s jahodovo–rebarborovým tatarákom. Ku každému chodu je kvalitný vínny sprievod, takže určite neodídeš hladný ani smädný. Vstupenka sa dá zakúpiť prostredníctvom telefonickej objednávky alebo e-mailom a stojí 69 eur.
Pokiaľ si milovník dobrého jedla, určite by si si tento večer nemal nechať ujsť. Veď aj samotný názov Flamender, ktorý pochádza ešte zo starej Bratislavy, doslova znamená milovník dobrého jedla a veselý pôžitkár. Viac info o tomto evente nájdeš na ich webstránke alebo Facebook stránke.