Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2017, 17:38
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Prečo sa oplatí navštíviť automobilovú udalosť roka u nás, bratislavský Autosalón 2017?

TECH BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Automobilový sviatok každého domáceho fanúšika štyroch kolies sa blíži, čo nám prinesie?

Rok s rokom sa stretol a my máme pred sebou opäť najočakávanejšiu automobilovú udalosť roka nielen na Slovensku, ale aj v stredoeurópskom regióne. Áno, už o niekoľko dní otvorí svoje brány bratislavský Autosalón, teda najprestížnejšia a najkomplexnejšia prehliadka automobilov v našich končinách.

Pozornosť všetkých automobilových priaznivcov a nadšencov sa tak opäť sústredí do nášho hlavného mesta, kde Incheba privíta motoristických fanúšikov v dňoch od 25. do 30. apríla. Ako je už zvykom, prvý deň je určený pre novinárov. Tohtoročný, 27. ročník pritom sľubuje veľké veci, dôkazom toho bude totiž prítomnosť rekordných 46 značiek, z toho dokonca jedna exkluzívna európska premiéra2 stredoeurópske premiéryviac ako 80 slovenských výstavných premiér. Je teda zrejmé, že tento rok nebude bratislavský Autosalón určite zaostávať za tým minuloročným, ktorý bol mimochodom vôbec najlepším za uplynulú dekádu, čo musíme len a len potvrdiť.

Okrem množstva horúcich noviniek zo Ženevy, ponúkne domáci veľtrh aj bohatý a zaujímavý sprievodný program pre dospelých, pričom tento rok premiérovo aj pre tých najmenších. Na ploche 40 000 m² sa odprezentuje komplexná ponuka toho najlepšieho z automobilového priemyslu rozšírená o Detský mini autosalón. Tento ročník navyše obohatia značky, ktoré pominulé roky na autosalóne v našom hlavnom meste chýbali. Tešiť sa tak tentokrát môžeme aj na modely automobilových výrobcov Alfa Romeo, Chevrolet, Lexus, Maserati či Toyota. Nablýskané autá všetkých druhov a rôznych cenových kategóriách, od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc € ukážu, že po premiérovej Ženeve nezaostáva so svojou ponukou a nablýskanými expozíciami ani Bratislava. Pre úplnosť tak prikladáme úplný zoznam vystavovaných automobiliek:

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Chevrolet, Iveco, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lada, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Mahindra, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Range Rover, Renault,  Rolls Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Tesla, Toyota, Volkswagen, Volkswagen úžitkové vozidlá.

Prečo sa oplatí navštíviť automobilovú udalosť roka u nás, bratislavský Autosalón 2017?
Zdroj: www.incheba.sk

Okrem spleti najrôznejších štvorkolesových tátošov treba upriamiť pozornosť aj na najväčšie novinky. Autosalón predstaví množstvo výstavných premiér a to nielen slovenských. Horúcou správou je, že v Inchebe uvidíme v skutočne veľkom predstihu, len pred pár dňami faceliftovaný Mercedes-Benz triedy S, ktorý si svoju svetovú premiéru odkrúca na práve prebiehajúcom autosalóne v Šanghaji.

Následne v Bratislave uvidíme dve stredoeurópske premiéry prinesie Mazda - novú generáciu úspešného SUV CX-5 a zároveň ďalšie pokračovanie najpredávanejšieho roadsteru na svete, model MX-5 RF. Prehliadnuť však rozhodne netreba ani plejádu viac než osemdesiatich slovenských premiér, keďže pod žiarou reflektorov v Inchebe môžeme prvýkrát u nás vidieť napríklad tieto novinky - Alfu Romeo Stelvio, Audi A5 Sportback či Q5, BMW radu 5 Touring, Corvette Grand Sport, Ford Fiestu, Hyundai i30 kombi, Hondu Civic, Lamborghini Huracan LP 580-2, Range Rover Velar, Lexus LC, McLaren 675 LT Spider, Mercedes-Benz triedy E All-Terrain a kupé, či AMG modely E 63 S 4Matic+ a GT R, Mini Countryman, Nissan Micru, Opel Insigniu, Peugeot 5008, Rolls-Royce Dawn, Škodu Kodiaq a faceliftovanú Octaviu, ale aj modernizovaný Volkswagen Golf a úplne nový Arteon.

Odporúčané
Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) 3. marca 2024, 9:30

Samozrejme, čerešničkou na torte je tradičný Exclusive Salón, čiže už siedme pokračovanie špeciálnej výstavy luxusných vozidiel, ktoré na cestách až tak často nevidíme. Tešiť sa tak môžeme nielen na reprezentatívne limuzíny, ale aj superšporty neprehliadnuteľných tvarov, extrémnym výkonom a astronomickými cenovkami. Náročných zákazníkov, ktorí chcú vozovku vymeniť za vzdušný priestor, určite poteší nové ultra ľahké lietadlo s futuristickým dizajnom a modernými technológiami - JOKER Gyrocopter.

Prečo sa oplatí navštíviť automobilovú udalosť roka u nás, bratislavský Autosalón 2017?
Zdroj: REFRESHER / martinzmartina

 

Sprievodný program pre tento rok prichádza s novinkou, v rámci ktorej dôjde k rozšíreniu ponuky smerom k najmenším fanúšikom štyroch kolies. Súčasťou krásnych expozícií je Detský mini autosalón, kde sa rodiny s deťmi nielen zabavia pri mini testovacích jazdách, ale uvidia aj exkluzívnu prehliadku miniatúrnych modelov reálne vystavených automobilov.

Naopak, milovníci historických vozidiel či starších modelov si prídu na svoje pre zmenu v sekcii veteránov. Tých, ktorí uprednostňujú dovolenku bez obmedzení, s pocitom slobody a na štyroch kolesách, poteší výstava karavanov, v ktorej budú k dispozícii menšie i väčšie obytné autá i prívesy rôznych cenových kategórií a značiek. Samozrejme, tradične nebudú chýbať testovacie jazdy vozidiel, no a ani teraz tomu nebude inak a v nedeľu sa všetci nadšenci vylepšených mašín môžu tešiť na obľúbené otvorenie tuningovej sezóny.

Na záver už len dodáme, že už  máme pre vás pripravenú súťaž o lístky na domáci autosalón. Sleduj nás na Instagrame, kde už súťaž prebieha a kde sa dozvieš všetko podstatné. 

Tak čo, vidíme sa? 

Prečo sa oplatí navštíviť automobilovú udalosť roka u nás, bratislavský Autosalón 2017?
Zdroj: REFRESHER / martinzmartina
Domov
Zdieľať
Diskusia