Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. apríla 2017, 13:24
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple vymieňa ťaženie surovín za recykláciu. Jedného dňa budú vyrábať elektroniku už iba z použitých materiálov

TECH APPLE RECYKLÁCIA
Uložiť Uložené

Skvelé správy priamo z Kalifornie.

Neustále horšia situácia s našim životným prostredím tlačí mnohé popredné značky do toho, aby začali viac myslieť na osud Zeme, nielen na svoje zisky. Preto chce spoločnosť Apple postupom času úplne nahradiť ťaženie surovín recykláciou už použitých materiálov, z ktorých zhotovila niektorý z jej elektronických produktov. Vyplýva to z tohtoročnej správy o zodpovednosti za prostredie, kde momentálne žijeme.

"Spravili sme niečo, čo robíme naozaj len málokedy, a tým je oznámenie cieľa ešte pred tým, ako nájdeme spôsob, ktorým tento cieľ dosiahneme. Takže sme trošku nervózni, pričom si však myslíme, že ide o veľmi dôležitú vec, pretože týmto smerom by technológie naozaj mali ísť."

Vyššie uvedené slová zazneli z úst viceprezidenta Apple, ktorý je zodpovedný za vzťah k životnému prostrediu, počas rozhovoru pre web Vice. Rovnako vďaka nemu vieme, že dnešné iPhony pozostávajú naozaj iba z malého množstva recyklovaného materiálu zo starých zariadení. Drvivú časť konštrukcie vyrábajú prostredníctvom čerstvo vyťažených surovín pochádzajúcich z ekonomicky slabších krajín, kvôli čomu sa v uplynulých rokoch stali terčom ostrej kritiky aj ďalší výrobcovia spotrebnej elektroniky.

Domov
Zdieľať
Diskusia