Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2017, 23:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hrať sa na mŕtvolu pred medveďom nie je dobrý nápad. Chybné rady ľudí ťa v nebezpečných situáciach môžu stáť život, kde sa skrýva pravda?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Populárne odporúčania sú často chybné, ako je to po správnosti?

Na internete sa nachádza mnoho rôznych pravidiel, rád a odporúčaní, ktoré nám radia, ako sa chovať v kritických a zdravie ohrozujúcich situáciách. Často si však protirečia a tak niet divu, že si mnoho ľudí myslí, že pri takom stretnutí s medveďom je dobré ľahnúť si na zem a predsierať mŕtveho. Iní zasa tvrdia, že je najlepšie utiecť, ďalšia skupina ľudí preferuje na medveďa kričať a mávať a tá posledná zas potichu ustupuje. Správna je tá posledná možnosť, no po internete sa víri mnoho dezinformácií, ktoré môžu byť v kritických momentoch zásadné. Portál brightside sa tak rozhodol povedať stop takýmto mýtom a vytvorila sa kolekcia obrázkov, kde je jasne znázornené, čo treba v daných situáciách skutočne robiť a čo sa robiť, naopak, neodporúča, aj keď to mnoho ľudí radí. Možno sa aj ty dozvieš niečo nové, čo niekedy v budúcnosti aj využiješ.

Domov
Zdieľať
Diskusia