Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2017, 17:42
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Čečensku vznikol koncentračný tábor pre homosexuálov, kde ich bijú a mučia. Buď z krajiny utečú, alebo ich čaká možno aj smrť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Čečensko sa chce zbaviť homosexuálov odporným spôsobom.

Pri slovnom spojení koncentračný tábor sa väčšine z nás v hlave vynoria myšlienky na druhú svetovú vojnu a zverstvá, ktoré v nich páchali nacisti na čele s Hitlerom. Je preto nepochopiteľné, že aj v dnešnom civilizovanom svete a 21. storočí existuje krajina, kde bezpečnostné zložky začali zhromažďovať nevyhovujúcich ľudí do táborov. V Čečensku, republike patriacej do Ruskej federácie, sa v posledných mesiacoch začali objavovať správy o tom, že miestni homosexuáli sa boja prenasledovania a najnovšie to prerástlo až do vzniku prvého koncentračného tábora od čias Hitlera.


Policajti za posledné dva týždne mali zhromaždiť cez 100 homosexuálov a po 30 či 40 ich pozatvárať do neveľkých miestností, kde si museli vytrpieť bitky aj mučenie elektrošokmi, a to všetko len kvôli svojej sexuálnej orientácii. Homosexuáli sú nútení pod hrozbou bitky prezradiť, koho v ich okolí ešte priťahuje rovnaké pohlavie a ak sa policajti nič nedozvedia, vypočúvanie sa môže skončiť aj smrťou, keďže po brutálnej bitke už zraneniam podľahli minimálne traja homosexuáli. Ľudia sa boja kontaktovať aj s mimovládnymi organizáciami, ktoré sa im snažia pomôcť, pretože hrozba pobytu v koncentračnom tábore je príliš skutočná a veľká. Najsmutnejšie na celej situácii je vyjadrenie čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, ktorý vyhlásil, že o žiadnych homosexuáloch v krajine nevie a ak by aj nejakí existovali, potom by ich rodinní príslušníci poslali tam, odkiaľ by sa už nemohli vrátiť. Uvidíme, ako bude situácia v Čečensku pokračovať, avšak vraždy nevinných ľudí republike reputáciu určite nezlepšia.


Domov
Zdieľať
Diskusia