Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. apríla 2017, 21:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Platené voľno počas menštruácie môže byť realitou. Talianky s bolesťami dostanú tri dni dovolenky navyše

ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Tri dni počas kalendárneho mesiaca môžu ženám výrazne pomôcť.

V talianskom parlamente aktuálne stojí návrh zákona, vďaka ktorému by si ženy mohli vziať každý mesiac až tri dni plateného voľna navyše k dovolenke, a to počas menštruácie. Ženy určite poznajú ten pocit, kedy jediné čo chceš, je kvôli nepríjemnej bolesti ostať doma a vyzerá to tak, že obyvateľkám Talianska môže svitať na lepšie časy. V návrhu zákona sa píše, že 60 až 90 percent žien trpí mimoriadne bolestivou menštruáciou. Práve tieto prípady by tak v ich najhorších dňoch mohli ostať doma. Na voľno kvôli bolestivým kŕčom však bude potrebné potvrdenie od špecializovaného lekára.

Platené voľno počas menštruácie môže byť realitou. Talianky s bolesťami dostanú tri dni dovolenky navyše
Zdroj: pixabay.com

Existujú však obavy, že aj keď toto opatrenie pôsobí mimoriadne sympaticky, ženám v spoločnosti skôr pohorší. Pre zamestnávateľov totiž rozhodne nie je výhodné a radšej by tak úmyselne mohli uprednostniť mužského uchádzača o prácu pred ženou. Niečo podobné už majú aj v Južnej Kórei, kde sa ponúka jeden deň voľna a v Taiwane či v Indonézii, kde sú ženám k dispozícii dva.

Domov
Zdieľať
Diskusia