Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2017, 21:56
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Čo sa stane, ak spojíš vodu a elektrinu? Nie nadarmo ťa v detstve učili, že elektrické prístroje vo vani či sprche nemajú čo robiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vodu a elektrinu ku sebe radšej netreba približovať.

Voda a elektrický prúd jednoducho ku sebe nepatria. Už odmalička ti zrejme doma, v škôlke či neskôr v škole všetci dôrazne pripomínali, že ak sa raz budeš kúpať, máš si dávať pozor na to, aby sa ti do vane nedostalo akékoľvek elektrické zariadenie, pretože by si v tom najhoršom možnom prípade aj mohol zomrieť. V bežnom živote sa preto nestretávame s tým, ako reaguje elektrická energia na vodu, a preto sa Grant Thompson rozhodol v rámci svojho nového experimentu vyskúšať niekoľko fascinujúcich trikov. Začal veľmi zľahka, keď do destilovanej vody ponoril dva elektrické káble, aby sa uistil, že destilovaná voda elektrinu nevedie.

Potom prešiel ku bežnej vode z vodovodu a elektrickej energii sa to už páčilo o čosi viac, avšak najlepším príkladom toho, ako nebezpečná by mohla byť prítomnosť elektriny v tvojej vani bol experiment s mydlovou vodou. Okamžite po ponorení káblov sa svetlo za Grantom rozsvietilo a keby si vo vode ležal v tej chvíli aj ty, dostal by si poriadnu dávku elektrickej energie, čo by tvoje telo určite nepotešilo. Grant napokon prešiel aj ku vysokému napätiu, ktoré fungovalo oveľa radikálnejšie a po zhliadnutí všetkých jeho príkladov teda môžeme skonštatovať, že elektrina a voda by pre naše zdravie mali od seba, aspoň v našich domácnostiach, zostať čo najďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia