Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Nie je žena ani muž. Make-up artista Jeffree Star má vlastnú kozmetickú spoločnosť a milióny fanúšikov po celom svete

MAKE-UP
Uložiť Uložené

Ako trinásťročný našiel záľubu v sebaskrášľovaní, dnes je jeho meno značkou sľubujúcou kvalitu dosiahnutú bez testovania na zvieratách.

Ak ste si mysleli, že v našom nedávnom článkubeauty blogeroch sme vyčerpali všetky zásoby a viac takýchto umelcov by ste na svete nenašli, musíme vás vyviesť z omylu. Je ich omnoho, omnoho viac než len skutočne úzky výber, ktorý sme vám ponúkli. Pochopiteľne sa nebudeme venovať úplne každému, no nedalo sa prehliadnuť, že tam mnohým z vás chýbal Jeffree Star. Jeho do očí bijúca odlišnosť podčiarknutá (prevažne) ružovou korunou krásy a desiatkami nápadných tetovaní, ako aj vlastná cruelty-free kozmetická spoločnosť si však zaslúžia o čosi viac pozornosti než len zopár riadkov vtesnaných medzi ostatnými blogermi.

„Nie som žena a nie som ani muž,“ to je ďalším dôvodom, prečo sa Jeffree neobjavil v článku o pánskych make-up artistoch. V súčasnosti 31-ročný umelec sa narodil ako muž a do dnešných dní ním z biologického hľadiska je, no ako muž sa necíti. Na druhej strane sa však necíti ani ako žena, takže z tohto dôvodu nepodstúpil zmenu pohlavia. Prsia by ste na ňom teda nenašli, no precízne nalíčenú tvár áno. A k tomu aj pestrofarebné vlasy, trblietavú manikúru, vysoké ihličky a ženské šaty najčastejšie z dielne Balmain. Extravagantný vzhľad dopĺňa aj záplava tetovaní rôznych druhov, veľkostí a významov. Na Jeffreeyho pokožke nájdete skutočne všetko od Louis Vuitton monogramu na prstoch, cez najznámejšie umelecké diela a plejádu slávnych osobností ako Audrey Hepburn, Elvis Presley či Kurt Cobain až po Jeffreeyho nebohú babičku. Viac ako stovka obrázkov a slov v sebe ukrýva hlbší zmysel a väčšina z nich je výsledkom práce mexickej tatérky Kat Von D. S tou udržiaval niekoľkoročné blízke priateľstvo, no to je dnes už minulosťou.

So svojím partnerom Nathanom

Jeffree, vlastným menom Jeffrey Lynn Steininger, sa narodil 15. novembra 1985 v Orange County v Kalifornii a k líčidlám sa po prvýkrát dostal ako trinásťročný. Ako prvé si na oči aplikoval červené očné tiene a odvtedy ho svet rúžov, liniek, púdrov, maskár a iných skrášľovacích pomôcok dostal do takej miery, až sa stali jeho každodennou súčasťou. Všetko sa to začalo experimentovaním s make-upom ukradnutým od mamy a kopírovaním lookov modeliek z Cosmopolitanu a skončilo sa to vlastnou značkou založenou v roku 2014.

Vo veku šiestich rokov prišiel Jeffree o otca a ostal žiť so svojou matkou - modelkou. Tú presvedčil, aby mu dovolila nalíčenému chodiť do školy a neskôr k tomu pridal aj ženské oblečenie vrátane vysokých opätkov. Po skončení strednej školy sa presťahoval do Los Angeles, kde navštevoval vychytené podniky a dúfal, že si ho niekto vyberie za svojho stylistu. K rozbehnutiu kariéry mu pomohol MySpace a aj vďaka nemu si našiel uplatnenie v rámci svojej záľuby. Jeho zručnosti využívali pri výrobe videoklipov, fotení editoriálov a pomáhal aj pri skrášľovaní nejednej celebritnej nevesty. Okrem toho navrhol vlastnú líniu oblečenia a venoval sa skladaniu piesní a spievaniu.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Zrazu sa však ocitol na križovatke a uvedomil si, čo je jeho naozajstnou vášňou. „Strávil som osem rokov cestovaním po svete a vkladal som svoju krv, pot a slzy do hudby. Vždy som však sníval o vytvorení vlastnej make-up línie.“ Tento sen si splnil, keď po šiestich mesiacoch testovania a skúšania uviedol na trh trojicu rúžov. Bolo to v novembri 2014 a odvtedy sa k rúžom začiatočníkom pridali aj ďalšie pestrofarebné rúže, ktoré svojou predajnosťou predbehli aj tie od Kylie, a tiež trblietavé púdre a paletky očných tieňov Beauty Killer a Androgyny. Ako sme už spomínali, Jeffree Star Cosmetics berie ohľad na zvieratá a nájdete ju aj na zozname PETA a Leaping Bunny. „Celá línia Jeffree Star Cosmetisc je cruelty-free. Make-up je pre ľudí, nie pre zvieratá. Naše produkty sa netestujú na zvieratách a ich zložky taktiež odberáme z cruelty-free miest. Garantujeme to na 100%.“

Reklamu pre Jeffree Star Cosmetics urobil aj Nick Bateman

V súčasnosti má Jeffree takmer štyri a pol milióna sledovateľov na Instagrame a podobný počet odberateľov na Youtube. Za sebou má viac ako desaťročnú prax, prednášky o líčení po celom svete a v budúcnosti chce rady svojej dekoratívnej kozmetiky rozšíriť aj o líniu starostlivosti o pleť. Za svoju najväčšiu inšpiráciu považuje svojich zákazníkov a za najlepšiu motiváciu svojho partnera.

Domov
Zdieľať
Diskusia