Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 10:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla začala rok 2017 naozaj úspešne. Elon Musk je pyšný na nový rekord v množstve dodávok aj v objeme výroby

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Progresívna automobilka konkurenciu nešetrí.

Či už sa to niekomu páči alebo nie, realitu tým určite nezmení. Za tú môžeme po novom považovať aj nedávny úspech amerického výrobcu moderných elektromobilov, ktorý dokázal za prvý štvrťrok roka 2017 zlomiť hneď dva vlastné rekordy. Tým prvým je objem dodávok, pretože len za tri mesiace dodal netrpezlivým zákazníkom až cez 25-tisíc vozidiel, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím z minulého roka až o skoro 70 percent viac. A tam to ani zďaleka nekončí. Za ďalší dôležitý míľnik automobilka považuje aj nadštandardný objem výroby, ktorý počas rovnakého časového obdobia presiahol rovnaké číslo ako množstvo dodávok.

"Tesla dodala v prvom štvrťroku viac ako 25 000 automobilov, z čoho bolo približne 13 450 kúskov Modelu S a zhruba 11 550 kúskov Modelu X. Ide o náš kvartálny rekordy, ktorý zároveň reprezentuje až 69 % zlepšenie oproti rovnakému štvrťroku z 2016."

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Rovnako stojí za zmienku, že približne 4 650 Tesiel bolo koncom marca na ceste k zákazníkom, takže ich pripíšu do štatistík práve prebiehajúceho štvrťroka. Výrobcov cieľ pre prvý polrok 2017 spočíva v dodaní až 50-tisíc elektromobilov, čo znamená, že ešte raz toľko majú pred sebou. Od začiatku druhého polroka by navyše mala začať produkcia dostupného Modelu 3, s ktorým hodlajú spôsobiť takzvanú elektro revolúciu v automobilovom priemysle, kde momentálne dominuje spaľovanie fosílnych palív, čiže odumretých tiel živočíchov či rastlín.

Model 3 je už na obzore

Ako môžeme vidieť na aktuálnej cene akcií alebo hodnote spoločnosti, ktorá sa pohybuje okolo sumy takmer 48 miliárd dolárov (Ford - 44,7 miliardy, Audi - 27,7 miliardy, BMW - 55,1 miliardy), všetko nasvedčuje tomu, že Teslu čakajú naozaj dobré časy. V júli odštartuje sériová výroba najlacnejšieho modelu, aký kedy Tesla predávala, a s tým s celkom veľkou pravdepodobnosťou začne aj nová éra mladej, no progresívnej automobilky. Príchod prvých kusov Modelu 3 do rúk najrýchlejším zákazníkom odhadujú na koniec aktuálneho roka, respektíve začiatok toho budúceho. Všetko bude záležať už iba od okolností, pretože nejaké to oneskorenie sľúbených dodávok, ako sme sa mohli presvedčiť koncom minulého roka, môže nastať takmer kedykoľvek.

Domov
Zdieľať
Diskusia