Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2017, 15:34
Čas čítania 0:00
Dominika Kubinyova K.

Strapce, kvetované výšivky aj volány. Týchto 7 módnych trendov na jar/leto 2017 ti zaručí okamžitý úspech

MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Chceš byť v lete originálna a trendy, no nevieš čo bude práve v móde? Poradíme ti vybrať tie najlepšie kúsky.

Aj ty sedíš na prednáške či v práci, pozeráš von oknom na všetky tie rozkvitnuté stromy a praješ si byť vonku s kamarátmi? Nie si jediná. Uplynulé dni s krásnym počasím a vysokými teplotami dávajú na známosť, že už je tu jar a leto klope na dvere. S novou sezónou prichádza už tradične ruka v ruke aj čas na nové oblečenie a doplnky. Keďže fádny a dlhodobý vzťah s našou zimnou skriňou sme už ukončili, je čas na jarno-letný románik, v podobe najtrendy oblečenia nadchádzajúcich mesiacov. Trúfneš si na romantické volány či strapcové nohavice? Alebo ostaneš verná pastelovým farbám a výšivkám? Prinášame ti tipy na najhorúcejšie trendy a ako ich správne nosiť. Čo si z nich vyberieš, už však necháme na teba.

Volány

Možno to znie až príliš romanticky, pretože si hneď predstavíš princeznovské šaty ala Disney, avšak volány sú a aj budú hitom tejto sezóny. Trend predstavený na mólach po celom svete už v septembri 2016 pokračuje vo svojej úspešnosti aj v jarných a letných kolekciách. Nosia sa všetky typy a veľkosti, či už sa nachádzajú na šatách, košeliach, tričkách či dokonca aj nohaviciach. Bojíš sa že sa budeš príliš vlniť? Skús skombinovať jemné volániky na tope so skinny jeansami a teniskami. Dodajú ti ten správny jarno-letný nádych a pritom si stále zachováš svoju pohodovú ležérnosť.

 
 

A post shared by Olivia Muniak (@oliviamuniak) on

 

A post shared by Venetia Falconer (@venetiafalconer) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on  

 

Kvetované výšivky 

„Kvetiny na jar? Aké originálne,“ prehlásila Miranda, šéfredaktorka módneho časopisu Runway vo filme Diabol Nosí Pradu. To však v roku 2006 netušila, že všetko staré sa vracia naspäť do módy a v dnešnej dobe sa oslavuje čoraz viac príroda a naturálnosť. Aj keď výšivky rôznych tvarov, farieb a veľkostí sa k nám dostali už minulé leto a veľa z nás si ich nažehľovalo na bundy, rifle či tašky, túto sezónu nám to veľké obchodné domy s výberom uľahčili a na veľa svojich kúskov vyšili motívy kvetov. Zara a Pull&Bear patria medzi tie najznámejšie ktoré tento trend následujú, takže ak by si náhodou nevedela, kde v obchodnom centre takúto prírodu hľadať, určite zamier do jedného z nich.

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

Smrť úzkym nohaviciam

„Skinny jeans sú konečne mŕtve,“ vyjadril sa anglický módny magazín Elle UK. Po rokoch odsudzovania voľných nohavíc či “staromódnych“ Levis jeansov našich rodičov sa vo výkladoch konečne začali vymienať úzke nohavice za boyfriend či mom jeans, široké látkové nohavice, zvoncové, culloty a hippie pants. Aj keď vieme, že v lete budeme všetky najviac nosiť šortky a šaty, počas chladnejších večerov niekedy treba siahnuť aj po dlhších nohaviciach a teraz je našťastie naozaj z čoho vyberať. Smrť nudným obtiahnutým jeansom a zdar pohodliu! To je naše motto.

 

A post shared by Ane Hernando (@lookandchic) on

 

A post shared by Yanin Namasonthi (@prettysickly) on

 

A post shared by INSP!ME (@inspime_com) on

 

Strapce a volány na nohaviciach

Všetci už vieme, že móda je ako jeden veľký kruh, v ktorom sa všetko opakuje. Preto nie je žiadnym divom, že to, čo naše maminy nosili v 80. rokoch zažáva aktuálne svoj najväčší comeback. (A my môžeme plakať, že sme si to ich oblečenie, na ktorom sme sa zvykli smiať, nenechali.) Po nástupe rozšírených a zvoncových nohavíc prišli módne značky s novým nápadom ako oživiť obyčajné rifle, a to zvláštnymi variáciami ich ukončenia. Volány, strapce, ba dokonca aj gorálky nám teraz môžu oživiť celý outfit. Chceš vytŕčať z radu a ukázať svojmu okoliu že sa nebojíš experimentovať? Určite siahni po jedných z nich.

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by Annabel (@annabelgrainger) on

 

Padavé ramená

Kľúčne kosti sú určite aj jednou z tvojich obľúbených častí tela a hlavne pekne vyzerajú vytŕčajúc na opálenej pokožke. Túto jar a leto je na čase zhodiť látku z ramien a vystaviť tak našu kožu slnku a okolitému svetu. Krásne padavé šaty, tričká, košele či crop topy sa hodia na dlhé letné večery a pôsobia elegantne, no ležérne zároveň. Nosiť ich preto môžeš či už so šortkami, nohavicami, ale aj sukňami a keďže bohémsky look je stále viac a viac in, neboj sa nechať podprsenku ležať doma, v zmysle hesla: free the nipple!

 

A post shared by MINEA BLAZE (@aenymblaze) on

 

A post shared by Sofia Riganti (@sofirigant) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

Neboj sa farieb

Zatiaľ čo sa jeseň a zima niesli v neutrálnych, tmavých farbách a naše šatníky prekypovali čiernou a sivou, so stúpajúcimi teplotami prichádzajú na rad aj teplejšie farby a divoké vzory. Už bolo na čase, no nie? Zvieratá, kvety, rastliny, motívy džungle, ovocia či geometrické tvary. Túto sezónu sa kreativite medze nekladú a cieľom je svoj outfit poriadne spestriť a tým rozžiariť úsmev na tvári všetkým navôkol. Ako sme už spomínali, kvetiny sa túto jar vrátili naspäť do módy a určite nimi nič nepokazíš. A naša rada? Neboj sa farby nosiť aj na nohaviciach a doplnkoch, čím viac tým lepšie!

 

A post shared by Urban Outfitters (@urbanoutfitters) on

 

A post shared by ASOS (@asos) on

 

Podprsenky von!

Aj ty si rada kupuješ drahé spodné prádlo, ktoré však potom nikto neuvidí? Už sa týmto vôbec nemusíš trápiť. Podprsenky sa totiž začínajú nosiť na oblečení, a nie pod ním. Tento trend pravdepodobne vznikol z už zaužívaného nosenia tričiek pod šatami, avšak celebrity ako Kim Kardashian mu pomohli zmedializovať sa. Vogue UK dokonca uviedol podprsenky na oblečení ako jeden z najhorúcejších trendov nadchádzajúcej sezóny a čo povie Vogue predsa musí byť pravda, no nie? V tomto prípade by si mala určite siahnuť po kombinácií neutrálnych farieb a vymeniť vypchávané podprsenky za "bralletes", ktoré sú oveľa pohodlnejšie a pôsobia ležérnym štýlom. Nosiť ich môžeš na tričkách aj košeliach alebo naopak, obliecť si na podprsenku už iba sieťovaný top. Buď kreatívna a neboj sa ukázať často najdrahší kúsok svojho šatníka.

 

A post shared by Alexandra Fráňová (@alexfranova) on

 

A post shared by Gisela Badel (@giselabadel) on

 

A post shared by H&M (@hm) on

Domov
Zdieľať
Diskusia