Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2017, 17:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Charlie Hunnam stojí ako Kráľ Artuš proti neuveriteľnej presile. Vo finálnom traileri očakávanej epickej fantasy dvíha Excalibur a prináša smrť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Konečne sa na Kráľa Artuša tešíme. A čo vy?

Artuš si prešiel peklom. Jednak ako postava, jednak ako film. Trvalo dlho, kým sa štúdio rozhodlo, ako ho chce prezentovať a aby si s ním spravilo poriadok. Nakoniec, premiéra sa pôvodne posunula o hneď niekoľko mesiacov, no my sme za to radi, keďže aj vďaka tomu vyzerá epická fantasy oveľa lákavejšie než z prvého traileru. Tento je finálny, keďže v kinách si King Arthur: Legend of the Sword užijeme už 12. mája. Nasledovať budú rôzne televízne spoty a klipy, no ak vás má niečo o návšteve kina presvedčiť, bude to práve tento trailer. Tešiť sa okrem klasických súbojov s mečmi a inými stredovekými zbraňami môžeme aj na gigantické potvory a množstvo fantasy a sci-fi prvkov. Režisér Guy Ritchie mal s týmto svetom množstvo plánov, nakoniec, hovorilo sa o celkovo 6 filmoch, no všetko bude záležať od tržieb. Ak sa vám teda snímka zatiaľ páči a chcete vidieť pokračovania, smerujte v máji do kina.

Čo sa samotného príbehu týka, ten nám predstaví Artuša (Charlie Hunnam - Pacific Rim, seriál Sons of Anarchy), obyčajného človeka, ktorý sa so svojou družinou potuluje uličkami Londýna. Jeho život sa však nečakane zmení práve v momente, keď do svojich rúk uchopí legendárny meč Excalibur. Spoločne so skupinkou rytierov a tajomnou ženou Guinevere (Àstrid Bergès-Frisbey - I Origins, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) si musí Artuš osvojiť umenie meča, čeliť vnútorným démonom, zjednotiť ľud, vykonať množstvo ťažkých rozhodnutí a hlavne poraziť tyranského Vortigerna (Jude Law - Spy, The Grand Budapest Hotel), ktorý zavraždil jeho rodičov a ukradol korunu, ktorá mu patrí.

Ritchieho verzia bude z veľkej časti založená na zbierke Le Morte d’Arthur (Artušova smrť), ktorú v roku 1485 publikoval Sir Thomas Malory. Ďalšou zaujímavosťou je skutočnosť, že po nadchádzajúcom filme by sme sa mohli dočkať ešte ďalších piatich. Autorova knižná kompilácia pozostáva z tradičných rozprávok a na príbehy bohatá rozhodne je, takže ak bude mať Hunnamov Artuš úspech, je dozaista z čoho čerpať. Sám režisér navyše prezradil, že sa môžeme tešiť na viacero prvkov fantasy a tiež drsnejšie poňatie látky. Režíruje už Guy Ritchie The Man from U.N.C.L.E., Sherlock Holmes, RocknRolla), za scenárom stojí Joby Harold (Awake) a okrem vyššie uvedených hereckých mien sa vo filme objaví napríklad aj Eric BanaDjimon HonsouAnnabelle Wallis či Aidan Gillen. Pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť ešte viac, vstúpte do tohto vlákna

Domov
Zdieľať
Diskusia