Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2017, 17:03
Čas čítania 0:00
Marek R.

Bratislava sa lúči s hazardom, rozhodli o tom mestskí poslanci

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Nové nariadenie bude účinné od 1. mája.

Síce prvé hlasovanie nedopadlo v prospech odporcov hazardu, dnes po tom druhom už môžu oslavovať. Udialo sa totiž ďalšie hlasovanie, v ktorom za zrušenie hazardu v hlavnom meste Slovenskej republiky hlasovalo 27 poslancov, jeden sa zdržal hlasovania, no a proti nehlasoval nikto. Avšak bola tu aj skupina poslancov, ktorí chceli hazard len regulovať a nie ho celoplošne zakázať, a preto zo sály odišli na znak protestu.

Podnetom na spustenie diskusie ohľadom tejto témy bola petícia zo strany občanov Bratislavy, na ich strane stál aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Hoci všetko napovedalo tomu, že už prvé hlasovanie dopadne v ich prospech, to však napokon nebolo úspešné a o celoplošnom zákaze rozhodlo až hlasovanie druhé. Asociácia zábavy a hier preto považuje takéto kroky za protizákonné a nedemokratické, keďže primátor si vybral hlasovanie, ktoré dopadlo podľa jeho predstáv. Naopak, aktivisti stojaci pri budove, v ktorej prebiehalo hlasovanie, tlieskali a skandovali "ďakujeme". Z nášho hlavného mesta tak zmizne asi 300 herní a toto nové nariadenie bude platiť už od mája.

Ivo Nesrovnal, primátor Bratislavy: "Je to nesmierne dôležitý výsledok pre Bratislavu aj celé Slovensko. Konečne máme páku na vytlačenie hazardu z mesta a som presvedčený, že to ľudia ocenia."

Domov
Zdieľať
Diskusia