Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2017, 17:55
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zúbožená a vyhladovaná slonica vo venezuelskej zoologickej záhrade, ktorú nemajú ako kŕmiť. Krajina sa zmieta v ekonomickej kríze

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Zoologická záhrada odmieta prijímať akékoľvek dary.

Venezuela sa v posledných rokoch zmieta v obrovskej ekonomickej kríze a nedoplácajú na to len ľudia. Kríza sa priamo dotýka aj zvierat v zoologických záhradách a najnovším príkladom toho, ako to môže dopadnúť, ak zoo nemá dostatok peňazí a dokonca odmieta prijímať dary, je aj slonica Ruperta. Stále len 46-ročná slonica by v bežných podmienkach mala mať pred sebou ešte aspoň ďalších 20 rokov života, lenže pri pohľade na jej životnú situáciu je zázrakom, že ešte stále žije. Zástupcovia zoologickej záhrady vo venezuelskom hlavnom meste Caracas sa vyjadrili, že jedla je stále dostatok, avšak dostatočná nie je rozmanitosť stravy a ak slonica neustále konzumuje to isté, po čase jej to prestane stačiť. Ruperta musela byť dokonca nedávno ošetrovaná po tom, čo spadla, avšak kompetentní odmietajú priznať, že by pád bol výsledkom podvýživy a všetko zvaľujú na jej nemotornosť a pošmyknutie.

Najhoršie na celej situácii je to, že Ruperte sa mnohí ľudia a organizácie snažia pomôcť, avšak zoologická záhrada odmieta prijať akúkoľvek formu pomoci. Najskôr to zdôvodňovala tým, že ak by prijímala potravinovú pomoc, určite by sa našiel niekto, kto by chcel slonici uškodiť, a tak by do jedla dal jed alebo nejakú nebezpečnú látku. Na jednej strane bizarné rozhodnutie, ale ak by sme to vzali do úvahy, potom nikomu nie je jasné, prečo zoologická záhrada odmieta prijať aj finančné dary, za ktoré by mohli nakúpiť hromadu potravy nielen pre slony. Kvôli ekonomickej kríze vraj vo venezuelských zoologických záhradách zomrelo už aspoň 50 zvierat, ale krajina to stále nechce priznať a vysvetľuje to inak, avšak každému to po prvom pohľade na zúboženú slonicu musí byť úplne jasné.   

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45




Domov
Zdieľať
Diskusia