Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2017, 10:59
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Austrálii mali zazrieť vzácneho tasmánskeho tigra, ktorý vyhynul ešte v roku 1936. Miestni obyvatelia aj odborníci ho chcú silou mocou nájsť

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Tasmánskemu tigrovi opätovne svitla nádej.

Ikonický tasmánsky tiger oficiálne vyhynul ešte dávno predtým, než sa ktokoľvek z nás narodil. Písal sa ešte len rok 1936, keď v tasmánskej zoologickej záhrade zahynul posledný žijúci exemplár jedinečného zvieraťa a odvtedy ľudstvo len tajne dúfa, že sa niekde zachoval a prežil veľký boj o svoj život. Špecifické zvieratá podľa zachovaných záznamov nedokázali utiecť pred lovcami a ďalšími prirodzenými konkurentmi zo živočíšnej ríše, ale najnovšie informácie z Austrálie možno už čoskoro zapríčinia opätovné nájdenie žijúcich exemplárov.


V oblasti austrálskeho polostrova Cape York sa turistickému sprievodcovi a bývalému strážcovi parku podarilo zahliadnuť zviera, ktoré sa nápadne podobalo na dávno vyhynutého tasmánskeho tigra a keďže ide o jedno z najvzácnejších zvierat podobajúcich sa na psa či vlka, ale príbuzného s vačkovcami ako kengura, austrálske organizácie už začali pomyselný lov. Na polostrove bude nainštalovaných až 50 kamier schopných zachytiť akýkoľvek pohyb, takže ak sa niekde v odľahlých a neobývaných miestach Austrálie skutočne nachádza jeden či celá svorka tasmánskych tigrov, pravdepodobne sa o nich dozvieme. Nádej na opätovné vzkriesenie tasmánskeho tigra nám dávajú aj odborníci, ktorí tvrdia, že spozorované zvieratá sa skutočne najbližšie podobali vyhynutému živočíchovi a ľudia si ich tentoraz nemohli pomýliť s divokými psami či mačkami.  

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia