Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2017, 13:04
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dvakrát ho zatkli, 20-krát skončil v nemocnici a nezaobišiel sa bez úplatkov. Všetky krajiny sveta sa Írovi podarilo prejsť za sedem rokov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Johnny Ward a jeho bláznivá cesta po celom svete.

Johnny Ward vyrastal len s jedným rodičom, jeho rodina nikdy nebola šialene bohatá a aj napriek tomu sa mu pred pár dňami podarilo vrátiť z úchvatného dobrodružstva, vďaka ktorému navštívil každučkú krajinu na našej planéte. Johnny v mladosti skúšal šťastie v USA, kde cez leto pracoval v táboroch a po návrate domov získal 2-tisíc libier za účasť v medicínskom experimente. Peniaze investoval do jednosmernej letenky do Thajska a odvtedy sa prakticky nikde natrvalo neusadil. V Thajsku učil miestne deti angličtinu, ale keď mal voľný čas, postupne sa snažil precestovať všetky krajiny v blízkosti Thajska, a zrejme tak sa v ňom zobudila túžba navštíviť každú krajinu na Zemi. Ako to už býva zvykom, aj Johnny si založil vlastný blog, ktorý postupne rástol a dnes ho dokáže komfortne uživiť, a práve tam zdieľal so svojimi fanúšikmi najbláznivejšie zážitky zo svojich ciest.

Nikdy si nedával veľký pozor na to, čo robil, a tak asi 20-krát skončil hospitalizovaný v nemocnici s rôznymi zlomeninami, v Angole sa dokonca nechtiac stal svedkom prestrelky s neveľmi pekným koncom a hneď niekoľkokrát musel policajtom a colníkom vysvetľovať to, prečo sa ich snažil uplatiť a čo je jeho cieľom v ich krajine. Jeho dobrodružstvo sa od ostatných cestovateľov líšilo aj tým, že Johnny strávil v každej navštívenej krajine približne týždeň až dva, takže cez štáty len neprechádzal, ale skutočne ochutnával miestnu kultúru. Ľudia sú podľa neho v podstate všade rovnakí a rozdielna je len kultúra, čo sa ukázalo, keď si chcel zo svojho zoznamu odškrtnúť posledné tri krajiny. Prvou z nich bola Saudská Arábia, kde sa dostal na špeciálne pozvanie a predposlednou zase Jemen, kde zúri občianska vojna a dostať sa tam je priam nemožné. Johnnyho tam napokon prepašovali na lodi a potom mohol konečne odletieť do Nórska, kde svoju cestu ukončil poriadnou oslavou na palube lietadla, keďže jeho priateľka pracuje ako letuška. V súčasnosti chcel zobrať svoju mamu na menší výlet a precestovať s ňou aspoň 20 krajín, takže uvidíme, čo sa z jeho ďalšieho dobrodružstva ešte vykľuje. Dovtedy ho môžeš sledovať na jeho blogu Onestep4ward.com, alebo pokojne prispej aj zopár eur prostredníctvom jeho charitatívnej organizácie Give Back Give Away.  











Domov
Zdieľať
Diskusia