Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2017, 16:09
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Karel Roden v úlohe syna prezidenta Masaryka droguje a bojuje sám so sebou

FILMY A SERIÁLY KAREL RODEN MASARYK
Uložiť Uložené

Česi vyťahujú ťažký kaliber, ktorým môžu preraziť aj v zahraničí. Získa si snímka Masaryk aj bežného diváka?

Pokiaľ by sme mali vybrať najočakávanejšie filmy z dielne našich západných susedov, bez akýchkoľvek pochybností by sme na popredných priečkach umiestnili snímku režiséra Juliusa Ševčíka pod názvom Masaryk. Aj keď názov vyvoláva pocit, že budeme sledovať ťažko skúšaný život politika a prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka, opak je pravdou. Uvidíme životnú cestu jeho syna Jana, ktorého stvárnil skvelý Karel Roden. Jan prežil život bohéma, miloval ženy, hudbu, veľká gestá i veľké zápasy. Vo vnútri jeho srdca a duše bojovala nespútanosť extravagantného umelca s morálkou a povinnosťou úradníka a diplomata. Môžeme povedať, že jeho najväčším súbojom v živote bol práve ten sám so sebou, keďže do cesty sa mu postavili nielen drogy, ale i psychické problémy, ktoré spôsobili, že sa na istý čas úplne odmlčal a obchádzal diplomatické kruhy. Smrť sebadeštruktívneho Jana Masaryka je dodnes zahalená tajomstvom. Mnohé tajomstvá sa však skrývali aj v jeho živote a práve tie odhalí táto ambiciózna snímka. 

Karel Roden v úlohe syna prezidenta Masaryka droguje a bojuje sám so sebou
Zdroj: In Film Praha

Príbeh sa v drvivej väčšine bude odohrávať v Spojenom kráľovstve tesne pred vypuknutím druhej svetovej vojny a ukážky naznačujú, že nepôjde len o komornú drámu. Rozpočet určite atakoval nejaký ten rekord, čo sa jasne odrazilo aj na dobovom feelingu či skutočne kvalitných vizuálnych efektoch. O nespochybniteľnej kvalite snímky svedčí aj 15 nominácií na Českého leva či premiéra na nemeckom filmovom festivale Berlinale. Okrem toho môžeme rátať, že Česi budú chcieť drámu presadiť aj v Los Angeles pri boji o najcennejšiu sošku kinematografie, Oscara. Ako projekt dopadol sa môžete dozvedieť v slovenských kinách už od 23. marca, Česi si svoj film vychutnajú už o pár dní, 9. marca. Jedno je však isté, popri Piatej lodi a Únose ide o jeden z najočakávanejších filmov z našich končín. Zapôsobil na vás trailer? Podporíte film návštevou kina?

Karel Roden v úlohe syna prezidenta Masaryka droguje a bojuje sám so sebou
Zdroj: In Film Praha
Domov
Zdieľať
Diskusia