Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2017, 18:24
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Legendárna Nokia 3310 sa vracia vo vynovenom kabáte a s hrou Snake. Čo všetko nám ešte fínsky výrobca ukázal?

TECH
Uložiť Uložené

Znovuzrodená špička mobilného priemyslu prináša tri nové kúsky.

Počas dnešnej tlačovej konferencie Nokie vyplávalo na povrch viacero podstatných informácií. Dozvedeli sme sa napríklad to, že značka Withings, ktorá je zameraná na vývoj a výrobu nositeľných smart zariadení, zmení svoje meno na nesmierne populárne meno fínskeho výrobcu mobilných telefónov. Najväčšia pozornosť sa však točila okolo predstavenia viacerých smartfónov, kde nechýba ako Nokia 3, tak ani Nokia 5, pričom svetlo sveta uzrela aj vynovená Nokia 3310. A nezabudli ani na oznámenie príchodu dlhšie známej Nokie 6 do ostatných kútov sveta. Tú doteraz ponúkali iba na lukratívnom čínskom trhu a vďaka dostupným číslám môžeme povedať, že záujem skutočne nechýbal. 

Slabšie vybavená Nokia 3 za 139 eur pozostáva z jedného kusu hliníku a má kompaktný, iba 5-palcový HD displej či 8 megapixelový selfie fotoaparát so širokouhlým záberom. Mierne väčšia a tiež hliníková Nokia 5 za 189 eur dostala 5,2-palcovú uhlopriečku, identické rozlíšenie, 2 GB RAMku, 12 megapixelový hlavný foťák alebo 16 GB úložný priestor. Nokia 6 zase ponúka 5,5-palcový Full HD panel, až 4 GB operačnú pamäť, Snapdragon 430 a zabudnúť určite nesmiem ani na Android 7.0 Nougat

Legendárna Nokia 3310 sa vracia vo vynovenom kabáte a s hrou Snake. Čo všetko nám ešte fínsky výrobca ukázal?
Zdroj: www.phonearena.com

Nokia 3310 

Nová Nokia 3310 nesie viacero vizuálnych charakteristických čŕt slávneho predchodcu, ktoré pamätníkom hneď pri prvom pohľade spôsobia poriadnu nostalgiu. Mobilný telefón nepoháňa Android (softvérová platforma Nokia Series 30+) a dokonca ani nejde o smartfón. Je to teda len ďalší "hlúpy" model s nízkou cenou, na ktorom si zahráme tradičné hry ako Snake. Jeho technické špecifikácie preto pochopiteľne tvorí iba 2,4-palcový zobrazovací panel s nízkym rozlíšením 240 x 320 pixelov alebo iba jeden 2 megapixelový fotoaparát. Cenovka by sa mala pohybovať okolo 49 eur a s predajom všetkých spomenutých modelov plánujú začať počas druhého štvrťroka 2017.

Legendárna Nokia 3310 sa vracia vo vynovenom kabáte a s hrou Snake. Čo všetko nám ešte fínsky výrobca ukázal?
Zdroj: androidportal.zoznam.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia