Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2017, 20:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Marec v kinách odštartuje blockbusterovú sezónu s Loganom, King Kongom, Kráskou a zvieraťom či slovenskými veľkofilmami

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Pripravte si peňaženky, v marci strávime v kinách veľké množstvo času.

Už ani neviem, ako dlho sa takto stretávame každý mesiac. Zaoberať sa tým opakovane je pre nás tak trochu stereotypné, keďže vám pomaly vieme vymenovať premiéry v daných mesiacoch už naspamäť. Niekto má však aj normálny život, a preto nemusí vedieť, že ak je milovníkom filmov, v marci bude v kine tráviť množstvo času. Spolu si predstavíme 10 očakávaných filmov tohto mesiaca a na záver spomenieme aj ďalšie potenciálne kvalitné kúsky, ktoré môžu slovenských divákov zaujať. 

1. Logan - 2. marec

Treba ešte k tomuto filmu niečo písať? Všetci už dobre viete, kto tam bude hrať, kto to režíroval, o čom to bude a že sa pravdepodobne dočkáme úžasného filmu, ktorý si všade vo svete chvália. Jackman dal do roly všetko, čo mohol, všetci kompetentní sa snažili, aby bol jeho odchod od ikonického Wolverina dokonalou labuťou piesňou a zdá sa, že sa to aj podarilo. Náš sľub o tom, že po druhom traileri nezverejníme žiadne ďalšie zábery sme splnili a dúfame, že aj vďaka tomu si posledného Wolverina užijete v kinách o niečo viac. Ostáva už len čakať a zároveň dúfať, že deň premiéry tak skoro nenadíde, keďže emocionálna rozlúčka s Loganom nebude pre mnohých fanúšikov ľahká. 

2. Manchester by The Sea/Miesto pri mori - 2. marec
Z depresívnej nôty sme chceli uvoľniť, tento počin nám to však nedovolí. A keďže sme si o ňom už dosť povedali v tomto článku, v skratke vám pripomenieme, že Casey Affleck si ide po Oscara a Manchester by the Sea je filmom, po ktorom fajčiari cítia neprekonateľnú túžbu zapáliť si. Dej sa sústreďuje na osamelého bostonského údržbára Lee Chandlera (Casey Affleck), ktorý po smrti svojho staršieho brata Joea s prekvapením zisťuje, že sa stal poručníkom svojho šestnásťročného synovca Patricka. Plný obáv sa tak vracia do mestečka Manchester by the Sea, kde vyrastal. Tam je nútený vyrovnať sa so svojou minulosťou, ktorá ho odlúčila ako od exmanželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, v ktorej vyrastal. 

3. Únos - 2. marec
Nie, fakt to nerobíme naschvál. Depresívny začiatok článku je jednoducho obrazom premiér, ktoré si v najbližší štvrtok môžete vychutnať aj vo vašom kine. Očakávaný slovenský film spustil ďalšie dohady o kontroverznosti svojej témy ako po posledných traileroch, tak plagáte. Všetko to bolo super, až kým neprišiel trailer s Kalim v pozadí. Slovenskí reperi jednoducho nie sú vhodní pre skladanie titulných piesní do vážnych filmových tém. Možno to nie je ničia chyba, ale jednoducho to k sebe nepasuje. Inak sa ale Únos javí ako veľmi kvalitný politický thriller, ktorý (možno) odkryje kus pravdy ohľadom toho, čo sa na Slovensku dialo v časoch minulých, aj keď nie dávnych. Film Únos pripomína, že k spravodlivému a čestnému štátu sa stále len blížime a kým sa s minulosťou nevyrovnáme, tak o demokratickej spoločnosti budeme len rozprávať.

4. Kong: Ostrov lebiek - 9. marec
Ja osobne sa na Konga veľmi teším. Doprčic, veď v tom bude hrať Hiddleston, Goodman, Larson, Jackson, Kebbell a ďalší. Možno by ešte stálo za pripomenutie, že sa tam údajne mihne aj nejaká veľká gorila, ktorá sa má v roku 2020 postaviť na striebornom plátne Edwardsovej Godzille. O scenár sa postarali talentovaní ľudia, o réžiu zase zanietený bradáč Jordan Vogt-Roberts, ktorý má pred sebou svetlú budúcnosť a taktiež sfilmovaný Metal Gear Solid (viac o tom tu). Bude to megalomanské, nesmierne akčné, dobrodružné a každý čaká, že aj skvelo zahrané. Možno to nebude úžas marca, ale sklamanie čaká len málokto.

5. Aj dvaja sú rodina - 9. marec

Očakávaná a chválená francúzska komédia s obľúbeným Omarom Sy (Intouchables, Jurassic World) má momentálne na IMDb  hodnotenie 7,4 a na ČSFD 84 %. Trailery taktiež hlásili vtipnú dramédiu so sympatickými hercami a zaujímavou zápletkou. Ide o remake Instructions Not Included z roku 2013. Na režisérsku stoličku zasadol Hugo Gelin, od ktorého môžete poznať napríklad portugalsko-francúzsku komédiu Zlatá klietka. Nová verzia bude mať názov Two Is A Family a podľa tvorcov zožne veľký úspech. Sy tu stvárni bezstarostného Samuela, muža, ktorý si žije svoj vysnívaný život bez záväzkov na slnečnej francúzskej riviére. Jedného dňa sa objaví jeho ex Clémence Poésy (ktorú si môžete pamätať z Harryho Pottera 4) a obráti mu život hore nohami. Samuel má totiž zrazu na krku malé dieťa. Nový prírastok do života sa mu nepozdáva, a tak sa vydá do Londýna vrátiť dievčatko mame. Tú však nenájde a nakoniec sa v Londýne usadí. Nájde si prácu ako kaskadér v televíznej šou a postupne sa stane milujúcim a nekonvenčným otcom. 


6. Piata loď - 16. marec

Piata loď je v tieni Únosu, a to celkom nezaslúžene. Zatiaľ čo Únos ťaží hlavne zo svojej témy, Piata loď by sa bližšie k divákom mohla dostať vďaka tomu, že na prestížnom festivale Berlinale získala vo svojej kategórii najvyššie ocenenie. Snímka nám predstaví tri generácie žien, najstaršia Irena (Johanna Tesařová) porodila svoju dcéru Luciu (Katka Kamencová) tesne pred 40-tkou, no svoju rolu matky celý život odmietala. Na starobu je chorá, no to jej nebráni používať citové vydieranie a vyhrážky na to, aby dosiahla to, čo chce. Lucia sa zo svojej matky v živote veľmi nepoučila a až keď na svet priviedla dcéru Jarku (10-ročná Vanessa Szamuhelová) si uvedomila, že rolu mamy nechce prijať. Výsledkom je rodina s nedostatkom blízkosti, intimity a lásky. A to sa nám príbeh ešte len začína. 



7. Kráska a zviera - 16. marec

Prvá tohtoročná miliarda (tak dobre, ak rátame Rogue One, tak druhá) v kinách. Môžeme sa mýliť, ale vzhľadom na to, ako blízko k nej bola Kniha džungle, nemôžeme byť v tomto prípade optimistickejčí. Disneyho prvý film v tomto roku sa bude spoliehať na klasickú rozprávku, príjemné trailery a čarovnú Emmu Watson, na ktorú by sa v tomto prípade mohlo chodiť už len kvôli jej menu. Navyše sa očakáva aj kvalita, takže je skutočne možné, že tú miliardu Kráska a zviera trhnú. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


8. Život/Life - 23. marec
Nenápadné sci-fi zaujalo najmä druhým trailerom a lákavou synopsou, kedy astronauti objavia život na Marse, no čoskoro to oľutujú. Ešte viac však láka prítomnosť Jakea Gyllenhaala, ktorý do kín posiela jeden skvelý film za druhým. Okrem neho uvidíme aj Ryana Reynoldsa a hviezdu z Mission: Impossible Rebeccu Ferguson. Ostáva dúfať, že snímka neprepadne, keďže nevyzerá najhoršie. Múdrejší budeme po kino premiére. 


9. Chips - 23. marec

Najnovšia komédia tvorcu a herca Daxa Sheparda láka na R-kovú zábavu plnú chlípnych vtipov a necenzurovanej akcie. V príbehu nazrieme do sveta dvoch rozdielnych mužov, ktorí sa stanú súčasťou policajného CHPS (California Highway Patrol). Jeden z nich sa po motorkárskej kariére pokúša dať dokopy svoj život a manželstvo, jeho kolega, federálny agent v utajení, na druhú stranu vyšetruje veľkú lúpež vo vnútri samotného CHPS. Okrem Sheparda uvidíme aj Michaela Penu či Vincenta D’Onofria.


10. Ghost in the Shell - 30. marec
Na záver tu máme očakávané filmové spracovanie slávneho anime/mangy z dielne Masamuneho Shirowa. Hlavnú rolu The Major stvárni Scarlett Johansson, čo spôsobilo veľkú vlnu nevôle, ktorá už našťastie utíchla. Po premiére však môže vypuknúť nanovo, záležať bude od spokojnosti fanúšikov pôvodného materiálu. Trailery vyzerali sľubne, atmosféra a prostredie veľmi lákavo aj pre neznalcov príbehu a celkové žánrové zasadenie môže ulahodiť mnohým fanúšikom sci-fi. 


Vzhľadom na 5 víkendov v marci nás čaká 5 premietacích týždňov, čo sa odrzkadlí aj na mesačných tržbách celosvetovo. Hlavne ale na našich peňaženkách, keďže okrem týchto 10 filmov nás čakajú mnohé ďalšie očakávané premiéry. Spomenúť by sme mali francúzsku rozprávku Balerína, ktorá sa javí celkom sympatickým dojmom a možno nepôjde o výhradne detský počin. Bohužiaľ pre ňu, v danom týždni bude mať prednosť Logan, Únos a Manchester. Tešiť sa môžete aj na Portmanovej Jackie či dokument Hitchcock/Truffaut v kinách. Svojich divákov si pravdepodobne nájde aj dráma podľa skutočných udalostí Gold/Zlato s Matthewom McConaugheym v hlavnej role, o ktorej sa bohužiaľ veľa nerozpráva, svoje kvality však zrejme podľa zahraničných recenzií má. Podľa všetkého však dostane Weinsteinovcov do červených čísel.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

V marci sa do kín dostane aj životopisná dráma Masaryk. O nej si niečo povieme v samostatnom článku. Potešíme aj hororových fanúšikov. Tí zrejme prídu o možnosť vidieť Get Out (100 % na Rottenoch) v tuzemských sálach, z nejakého dôvodu však budú mať možnosť vidieť ďalšie béčko menom Skryté zlo. Na záver tu máme drámu podľa skutočných udalostí s názvom Úkryt v Zoo, kde bude Jessica Chastain s Danielom Bruhlom ukrývať židov počas druhej svetovej vojny v ich Zoo a taktiež najnovšie dobrodružstvo Šmolkov s podtitulom Zabudnutá dedinka. Na aké filmy plánujete zájsť vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia