Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2017, 21:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sony sa pripravuje na vydanie jednej z najočakávanejších a graficky najvyspelejších hier roka Horizon Zero Dawn úžasnými trailermi

TECH
Uložiť Uložené

Planéta nám už dávno nepatrí. Ovládajú ju stroje, no Aloy má všetko pre to, aby zistila pravdu o tom, čo sa na Zemi pred stáročiami stalo.

Nedávno sme sa rozhodli pripraviť si pre vás článok o exkluzivitách, ktoré nás pre konzolu PS4 čakajú. Až pri zozbieraní všetkých titulov sme si uvedomili, že to skutočne nebudeme stíhať ani hrať. A to hovoríme len o exkluzivitách. Nakoniec, je ešte len polovica februára a Sony už vydalo Nioh, Gravity Rush 2, Yakuzu a čo chvíľa dorazí aj Nier: Automata a veľkolepé RPG od tvorcov Killzone - Horizon Zero Dawn. Príbeh Aloy nám bol odhalený už dávno, sme teda nesmierne radi, že vydanie hry je už na dosah. To sprevádza pár televíznych spotov, bonusových videí a podobne, pár z nich teda v našom článku nájdete. 


Hrať budeme za Aloy, dievča nového ľudu, ktorý kráča po Zemi už pekných pár generácií. Čitateľov Refresheru by označila ako starý ľud, ktorý budoval svet pomocou technológií, o akých sa im ani nesníva. Niečo sa ale pokazilo a planétu teraz ovládajú veľké, menšie i gigantické stroje. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali a čo sa stalo s ľuďmi pred mnohými rokmi. Práve Aloy je osobou, ktorá sa rozhodne (respektíve je predurčená) to zistiť.

Pôjde o RPG so stromom schopností, viacerými možnosťami, ako priviesť svojho súpera k zemi a taktiež sa môžeme tešiť na skutočne veľký open-world, po ktorom sa budeme môcť pohybovať aj rýchlo, i keď nám autori zatiaľ neprezradili, ako presne. Tešiť sa môžeme aj na objavovanie novodobého sveta a predchádzajúcej civilizácie, najmä toho, čo sa s ňou stalo.

Na záver tu máme gameplay video. Na základe neho si už o hre viete utvoriť patričný názor. Hlavne sa už asi viete rozhodnúť, či do toho pôjdete alebo nie. Naša novinárska kópia je už na ceste, pričom vám recenziu prinesieme ešte pred vydaním hry, ktoré je naplánované na 1. marec, exkluzívne pre PlayStation 4. 

Domov
Zdieľať
Diskusia