Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2017, 18:19
Čas čítania 0:00
Weldin

Premýšľali ste niekedy, prečo niektoré animované postavičky stále nosia rukavice?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Krátke video sa s pomocou historika pokúsi túto otázku zodpovedať.

Určite všetci poznáte ikonické Disneyho postavičky ako Mickey Mouse, Minnie Mouse alebo Goofyho. Veľa z nás s nimi strávilo svoje detstvo. Kto by sa čudoval, po nespočetne veľa seriáloch a desiatkach filmov sa ľahko stali súčasťou detstva posledných generácií. Ich podobizne vídame na rôznych produktoch, od tričiek až po desiatovníky. No napriek tomu, že sa s nimi stretávame už od útleho veku, málokto si uvedomí jeden naoko nepodstatný detail. Veľa z nich sa totižto na obrazovke objavuje výhradne s rukavicami.

Prečo sa animátori rozhodli, že by ich najslávnejšie postavy mali byť stvárnené práve týmto spôsobom? Na túto otázku sa rozhodli nájsť odpoveď ľudia stojaci za Youtube kanálom Vox s pomocou Johna Canemakera, profesora New York University zaoberajúceho sa históriou animácie. Spolu s nimi nás video posprevádza minulosťou štúdia Walta Disneyho, a ukáže nám odpoveď na túto otázku ktorá vás možno prekvapí.

Domov
Zdieľať
Diskusia