Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2017, 18:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zachráň život maličkosťou! V centre Bratislavy sa zjavil vešiak na kabáty, odkiaľ si oblečenie môže v prípade núdze vziať každý

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Maličkosť, ktorá pre sociálne slabších znamená omnoho ľahšiu zimu.

V dnešných dňoch pribudla v mimoriadne mrazivej Bratislave skvelá vec. Na Námestí SNP, ktoré sa nachádza v samom centre hlavného mesta, pribudol takzvaný Vešiak pomoci. Nachádza sa neďaleko Poľského inštitútu pri držiakoch na bicykle a zavesiť naň svoje oblečenie môže každý. Bundu či kabát, autorky uvítajú akúkoľvek pomoc - oblečenie si následne môže zvesiť ktokoľvek a možno zachráni práve toho, kto by inak v zime zamrzol. Občianska iniciatíva sa pod hashtagom #teplovzime snaží upozorniť na mimoriadne ťažké zimné obdobie, ktorým trpia najmä ľudia bez domova. Podľa portálu bratislavskenoviny.sk za ňu môžu Bratislavčanky Iveta a Janka. "Kabát ubudol, pribudli štyri bundy," teší sa Janka. Je úžasné, že aj bežní ľudia majú chuť zaoberať sa potrebnými. Ak máš doma zbytočný kabát, vieš kam s ním. Škoda len, že na takéto niečo neprišiel i magistrát.

Domov
Zdieľať
Diskusia