Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2016, 20:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2017: Kiná sa stanú našim desivým, zábavným i dychberúcim domovom

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Prvá časť s 25 filmami, ktoré v redakcii radíme medzi tie najočakávanejšie.

Je december, pomaly nám na dvere klopú sviatky a všetky weby sa už tradične budú jednak obhliadať za rokom 2016, jednak predstavovať ten ďalší. My vám review články roka 2016 prinesieme až v priebehu januára, do konca aktuálneho mesiaca tak očakávajte ďalšie podobné články. Dnes sa pozrieme na prvú 25 z 50 najočakávanejších filmov budúceho roka, pričom pre vás vyberáme aj zoznam menej známych, no potenciálom obrovských snímok, pozrieme sa aj na chystané komiksovky a taktiež celovečeráky založené na rôznych knižných príbehoch. Bude toho ešte dosť, pričom sme vám už priniesli výber najočakávanejších animákov a sci-fi. Konkrétne dátumy premiér sem písať nebudeme. Všetky počiny zo zoznamu nižšie sa totiž ocitnú aj v našom pravidelnem preview mesačných premiér. A teraz už začnime. 

1. Jumanji

The Rock, Kevin Hart, Karen Gillan a Jack Black. Toto je ústredná štvorica hercov, ktorých opraty preberú v realite stolnej hry 4 deti. Postupne s nimi budú skúmať džungľu plnú príšer a smrteľných nástrah. Aj o tom bude reboot Jumanji, ktorým chcú tvorcovia vrátane The Rocka vzdať česť pôvodnej snímke s už zosnulým Robinom Williamsom. Prvý trailer stále nedorazil, no očakávať môžeme dobrodružnú akciu s nejakým tým humorom.

50 najočakávanejších filmov roka 2017: Kiná sa stanú našim desivým, zábavným i dychberúcim domovom
Zdroj: Sony


2. Weightless

Weightless je hudobná dráma Terrenca Mallicka, kde si Ryan Gosling zahrá spolu s Christianom Baleom, Michaelom Fassbenderom a ďalšími, ako napríklad Cate Blanchett, Rooney Mara, Natalie Portman, Haley Bennett, Wes Bentley, Van Kilmer, Clifton Collins, Boyd Holbrook či Benicio Del Toro. Ani si nepamätám, kedy sme naposledy videli takéto nabité herecké obsadenie. Mallick mal svoje lepšie aj horšie obdobia, pričom jeho posledný počin Knight of Cups nedopadol práve najlepšie. 


3. Allied

Spojenci Roberta Zemeckisa už majú vonka aj nejaké recenzie. Podstatnou informáciou je, že nejde o žiaden prúser a celkom možno sa nám jeho dramatický thriller bude viac než páčiť. Okrem osvedčených tvorcov sa naša pozornosť sústredí hlavne na Brada Pitta a Marion Cotillard v úlohe britských špiónov počas druhej svetovej vojny. Bohužiaľ, niečo sa zvrtne a pre zaľúbený pár to nedopadne najlepšie. 


4. Split

Shymalan sa celkom možno vracia do hry. Jeho Visit dopadlo v recenziách viac než nadpriemerne, pričom psychologický thriller Split je chválený ešte viac, nehovoriac o téme a hlavnom hercovi. James McAvoy v snímke stvárni človeka s disociatívnou poruchou osobnosti (díky Zuš). V jeho hlave žije 23 rôznych osôb, všetci sa akosi zhodujú v tom, že uniesť tri mladé dievčatá je dobrým nápadom. Viac vám napovie trailer. 

5. Founder

Príbeh o tom, ako Ray Croc, americký obchodník so slovenskými koreňmi, prebral know-how McDonaldsu a stvoril najväčšiu sieť fasfoodov na svete. Founder je typickým filmom ašpirujúcim na Oscara. Ide o skutočný príbeh podporený skvelým hercom (Michael Keaton) a veľkolepou historickou udalosťou. Už len dúfať, že bude Founder excelovať aj v iných filmových aspektoch. 


6. Wind River

Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Jon Bernthal a ďalší. Herecké obsadenie z Marvelu sa vydá v thrilleri od scenáristu Sicaria a jeho pokračovania (a taktiež The Hell or High Water) Taylora Sheridana v jeho režijnom debute na lov záhadného vraha. Ten pripravil o život človeka žijúceho v indiánskej rezervácií. Zvedaví sme hlavne na Sheridanov scenár a na to, ako si poradí s pozíciou režiséra. 

7. Passengers

Aj Passengers už má vonku prvé recenzie. Bohužiaľ, nie sú také priaznivé ako napríklad v prípade Assassin's Creed. Najlepšie však bude, keď sa na vlastné oči presvedčíme v kinách sami. Dej hovorí o vesmírnej lodi cestujúcej do novej galaxie, kde sa má ľudstvo usídliť. Dvaja cestujúci (Jennifer Lawrence a Chris Pratt) sa však preberú z hyperspánku o 90 rokov skôr. Za ich prebudeným však nestojí obyčajná porucha a oni musia prísť na to, čo sa vlastne deje.


8. The Great Wall

Matt Damon proti všelijakým potvorám na stenách Čínskeho múru. Veľkolepá čínska fantasy láka na skvelé hollywoodske obsadenie, akčné trailery a špinavý vizuál. Možno sa z toho vykľuje nečakaný čierny kôň sezóny. V každom prípade, na úplny prepadák to nevyzerá azda ani v očiach toho najväčšieho pesimistu. 


9. Dunkirk

Praise the lord, praise the Nolan. S Christopherom Nolanom sa spája mnoho slov, no jedno z prvých, ktoré napadne mne osobne, je kino. Nolan je jednoducho zárukou skvelého kino zážitku. Niektorí jeho filmy kritizujú, niektoré vôbec nechápu alebo nenávidia, no my sme radi, že patríme do skupiny jeho vyznávačov. Aj keď, samozrejme, vždy to také ružové nie je. Vidieť od Nolana vojenský film bolo snom každého z jeho fanúšikov, až po prvom traileri sme si však uvedomili, že celkom možno pôjde o osobnú drámu o hrdinoch, zbabelcoch a obetiach druhej svetovej vojny, než o krvavý vojnový veľkofilm. Ale snáď sa mýlime.


10. John Wick 2

Keanu Reeves znova zabíja gaunerov po desiatkach. Tentoraz však bude cestovať aj do iných krajín, ako napríklad do Talianska. Nevieme, kvôli čomu si oblek nasadí tentokrát, no jeho protivníkov nečaká nič príjemné. Už podľa prvého traileru je jasné, čo nás čaká. Poriadna dávka akcie a adrenalínových scén. A samozrejme Johnov nový psík.


11. Fifty Shades Darker

Erotická dráma sa v pokračovaní zmení na erotický thriller. Tentoraz s väčším množstvom sexu, akcie a podľa traileru aj nejakej tej mysterióznosti. Už len dúfať, že to nebude tragédia... a ani k tomu veľmi nemáme čo napísať. Všetci viete, čo máte od Fifty Shades Darker čakať. 

12. Greatest Showman on Earth

Muzikály môžeme, hlavne s Jackmanom, ktorý už ukázal, že na parkete to vie (Oscary už také skvelé asi nebudú). Okrem Jackmana uvidíme Rebeccu Ferguson z Mission: Impossible - Rogue Nation, Zendayu z Homecoming či Zaca Efrona. Režíruje Michael Gracey, ktorý sa postará aj o hraný celovečerák Naruta. Dej bude hovoriť o majiteľovi cirkusu, ktorý sa počas svojich ciest po celom svete stal slávnym.

50 najočakávanejších filmov roka 2017: Kiná sa stanú našim desivým, zábavným i dychberúcim domovom
Zdroj: Warner


13. Silence

Martin Scorsese. Bum. A nič viac nepotrebujete. Ale keďže nie každý je s jeho tvorbou oboznámený... tak vám zase raz len povieme, že na to jednoducho choďte do kina. Dej nás zavedie do stredovekého Japonska, kde sa dvaja kňazi vydali šíriť kresťanstvo, ktoré v krajine nie je vôbec vítané. Hrajú Andrew Garfield, Liam Neeson či Adam Driver. ň


14. Nepomenované dielo Darrena Aronofskeho

Nevieme, ako sa to volá, nevieme, o čom to bude, no vieme, že režíruje Aronofsky a okrem iných hrajú Jennifer Lawrence, Ed Harris, Domhnaal Gleeson či Javier Bardem. Pôjde o prvý projekt nadaného režiséra po Noem z roku 2014. 

15. Free Fire

Možno ste túto šialenosť už niektorí videli, my sme však také šťastie nemali. Free Fire sa zameria na nelegálny obchod zločincov v obrovskom opustenom sklade, kde sa všetko pokašle a každý bude chcieť zabiť každého, zároveň sa však spriahne s hocikým, kto mu pomôže prežiť. Trailer vyzeral šialene a zábavne, takže dúfame, že sa budeme baviť aj pri sledovaní celej stopáže. Okrem iných hrá aj Sharlto Copley, Brie Larson či Cillian Murphy. 

 

16. Trainspotting 2

Sequel k dnes už kultovému filmu Trainspotting sa môže pýšiť pôvodnou partiou hercov, rovnakým kreatívnym tímom a aj režisérom. Navyše je založený na knihe, rovnako ako prvá časť. Trailery sľubovali priniesť divákom všetko čo, čo chcú, podľa všetkého by sme sa teda sklamania dočkať nemali.


17. War on Everyone
Michael Peña (End of Watch, Fury) a Alexander Skarsgård (True Blood, The Legend of Tarzan) sú vykoksovaní policajti, ktorí radi ohýbajú zákony vo svoj prospech až do chvíle, kedy sa zapletú s niekým omnoho silnejším a nebezpečnejším, ako sú oni sami. Asistovať im budú Theo James (Divergent franchise) či Tessa Thompson (Creed) a pod palcom to bude mať John Michael McDonagh, známy najmä vďaka vtipnej a premyslenej dráme plnej čierneho humoru Calvary či krimi komédii The Guard.


18. 20 000  míľ pod morom

Nevieme, ako to chce Bryan Singer stihnúť, ale po skutočne potrebnej pauze od X-Men si natočí vytúžený projekt - remake 20 000 míľ pod morom, možno v trochu akčnejšom, respektíve dobrodružnejšom druhu. Vlastne ani nevieme, akú predstavu o projekte režisér má, ostáva nám len čakať a dúfať, že nás nadchne. 


19. Rýchlo a zbesilo 8 (oficiálny názov ani písať nejdeme, je hrozný)

Domova partia sa vracia. Vin Diesel ale v debutovom traileri nahodil ešte drsnejší výraz a hoci je to už smiešne, aj tak radi zájdeme do kina. Stačí vypnúť, užívať si hláčky Tyresa a Ludacrisa a zabaviť sa. Šialené akčné scény, testosterónom nabité dialógy a strety chlapských alfa samcov. No proste Fast & Furious.


20. Kráľ Artuš: Legenda začína

Guy Ritchie pre nás chystá tak trochu netradičný príbeh Kráľa Artuša, v ktorom sa budú okrem vojakov premávať aj mamuty a iné stvorenia. Z prvého traileru vyzeralo kadejako, no to bolo ešte pred pol rokom a odvtedy sme o snímke vôbec nič nepočuli, teda okrem odkladu. Netušíme, v akej fáze momentálne je, či sa prestriháva alebo tajne pretáča, no dúfame, že to dopadne dobre. Ritchie to predsa len v sebe ešte stále má a my veríme, že doručí skvelý filmový zážitok. 


21. Beguiled

Westernová romantická dráma od Sofie Coppoly sa zameria na príbeh vojaka a mladej školáčky, ak teda prvotné informácie neklamú. Bohužiaľ, ani tu viac nevieme, no predsa len ide o skvelú režisérku, pričom potajme dúfame, že by sme sa mohli dočkať kvalít ako pri Lost in the Translation. V hlavných rolách Colin FarrellElle Fanning či Kirsten Dunst.


22. Kong: Skull Island

Reštart King Konga bude veľkolepý. Druhý trailer mi tak trochu kazila postava Johna C. Rileyho, možno to však vo finále bude pôsobiť vtipne. Veľké hollywoodske štúdiá sa dali dokopy, aby priniesli na plátna kín súboj King Konga a Godzilly, dvoch pravdepodobne najznámejších príšer. A keďže Godzillu už poznáme, je načase spoznať sa aj s opičkou. Sekundovať jej budú Samuel L. Jackson, už spomínaný Riley, Toby Kebbell, Brie Larson či Tom Hiddleston.


23. Gold 

Len pred pár hodinami ste si u nás na Filmkulte mohli pozrieť najnovší trailer propagujúci blížiaci sa McConaugheyho biografický počin o tom, ako chudobní a zúfalí muži po dlhodobom a únavnom hľadaní objavia obrovské nálezisko zlata. Ich náhle zbohatnutie však neostane nepovšimnuté a posvieti si na nich aj FBI. Čo urobia pár-dňoví miliónori, ktorých štát pripraví o poctivo (?) zarobené peniaze?


24. The Current War

Cumberbatch si zahrá slávneho Thomasa Edisona, ktorý sa snaží svoj nový výtvor transformovať do praktickej podoby, aby ho mohli používať bežní ľudia. Elektrina je vo svete minulosti zázrakom a pozrieme sa na rivalitu medzi Edisonom a Georgeom Westinghousom v období, kedy ešte neexistovala. A koho stvárni mladý Tom Holland? Podľa informácií bude Edisonovým pomocníkom. Viac informácií vám pripravíme v chystanej novinke, keďže snímka sa konečne začala natáčať. 


25. Piráti Karibiku: Mŕtvi muži nerozprávajú

V Česku sa z nejakého dôvodu bude chodiť na Salazarovu pomstu, dúfame však, že slovenský distribútor oficiálny názov len preloží. Piata časť nám predstaví kapitána Salazara (Javier Bardem) a Henryho (Brentona Thwaitesa), teda dve nové postavy. Vizuál je prekrásny a vyzerá to, že sa snímka vráti naspäť do svojich koľají. Režíruje nórska dvojica Espen Sandberg a Joachim Rønning a my sme sa len dnes dozvedeli, že k potvrdenému Jackovi Sparrowovi a Willovi Turnerovi sa pridá aj Elizabeth Swan/Turner. Viac informácií nemáme, no už čoskoro by mal doraziť prvý trailer. 

Pirátmi sme uzavreli prvý diel a ešte predtým, než začnete do komentárov písať, prečo tu chýba mnoho podstatných snímok, nezabúdajte, že sa dočkáte aj druhej časti článku, a to snáď už do týždňa. Už teraz nám vška môžete prezradiť, na ktorý počin z výberu vyššie sa tešíte najviac.

Domov
Zdieľať
Diskusia