Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2016, 9:56
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Resident Evil poškuľuje po ďalšej videohre. Na veľké plátno chce dostať fantasy RPG Monster Hunter

FILMY A SERIÁLY MONSTER HUNTER
Uložiť Uložené

Paul W. S. Anderson sľubuje vo svojom ďalšom projekte poriadne epickú fantasy.

Čochvíľa dorazí posledná kapitola jeho frančízy Resident Evil, ale Paul W. S. Anderson sa už stihol rozhovoriť o svojom ďalšom potenciálnom filme. Slávnu hru od Capcomu Monster Hunter chcel síce previesť na plátno už niekedy okolo roku 2012, ale niekde sa to zaseklo. Odvtedy sa po nových informáciách zľahla zem a zdalo sa, že projekt sa už nepodarí vzkriesiť. Až teraz sa režisér Mortal Kombatu vyjadril, že Monster Hunter by mohol byť jeho ďalší režijný projekt.

Samotná videohra má nespočetne veľa pokračovaní a je takmer bezdejová. Hráč musí jednoducho loviť všelijaké potvory. Žánrovo ide o mix akčnej hry a RPG. Anderson sa vyjadril, že riedky dej hry nie je v prípade adaptácie vôbec prekážkou. Podľa jeho slov mu to dáva väčšiu slobodu pri realizovaní vlastného príbehu.

„Nie sú tam žiadne hlavné postavy, takže je to trochu ako keď sme adaptovali Resident Evil,“ objasnil Anderson.„Proste sme vzali ten svet a pridali vlastný príbeh a postavy. A myslím si, že práve Monster Hunter je vynikajúca príležitosť urobiť niečo podobné.“

Režisér Resident Evil poškuľuje po ďalšej videohre. Na veľké plátno chce dostať fantasy RPG Monster Hunter
Zdroj: Impact Pictures

Hra samotná obsahuje obrovské množstvo dych vyrážajúcich lokácií a roztodivných fantasy oblúd: tešiť sa môžeme na drakov, obrovských pavúkov a mnoho, mnoho iného. Časť príbehu by sa mala odohrávať aj v reálnom svete, kde by sa ľudia stretli s fantasy faunou v epickej bitke. Anderson ale jedným dychom dodal, že tento fight si šetrí do prípadného druhého dielu. Pre niekoho môže byť táto premisa lákavá a Anderson má práve s adaptáciami videohier bohaté skúsenosti. Jeho výkony sú však veľmi premenlivé. Z Monster Hunter môže byť neškodný popcorn, ale režisérovi stačí málo na to, aby mu táto smelá vízia skĺzla do preplácaného digitálneho magľajzu. Tak dúfajme, že podobného výsledku budeme ušetrení.

Domov
Zdieľať
Diskusia