Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2016, 20:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Nastala internetová apokalypsa. YouTube, vyhľadávač a iné služby od Google dnes prestali byť dostupné

ZAUJÍMAVOSTI GOOGLE YOUTUBE
Uložiť Uložené

Výpadok, aký sme už dlhú dobu nezažili.

Ak si sa dnes večer chcel uvoľniť pri pozeraní YouTube, či len chcel niečo vyhľadať, mal si jednoducho smolu. Od 19:19 totiž nastali v Google technické problémy a prestala fungovať drvivá väčšina ich služieb. Užívatelia, ktorí chceli využiť možnosti aplikácií ako Mapy, Gmail, Google Analytics, YouTube, Google Asistent či dokonca samotný prehliadač ostali bez odozvy, na server sa jednoducho nedarilo pripojiť. Technické problémy obrovskej spoločnosti si okamžite zobrala do zubov zvyšná časť internetu a na Facebook sa okamžite začali šíriť posmešné správy. Niektorí ľudia dokonca odvážne (a dobrovoľne!) použili Bing či iné vyhľadávače. Menšej skupine ľudí zasa podľa ich slov služby od Google fungujú, iným len niektoré, no a väčšina Slovákov aj Čechov je odsúdená na čakanie. O tom, čo sa v budovách Googlu stalo zatiaľ firma mlčí, no jednoznačne muselo ísť o niečo nepredvídateľné. Nemožnosť vyhľadávať takúto dlhú dobu sme totiž už dlho nezažili. Viac informácii o technických problémoch sme sa snažili vygoogliť, len akosi... Ako sa môže človek cítiť isto na tomto svete, keď už ani Google nie je spoľahlivý?

edit 20:29: Niektorým používateľom postupne začali nabiehať niektoré služby, príkladom Gmail. Stále však sú v offline režime.

edit 20:34: Niektorým ľuďom sa služby postupne začali obnovovať, väčšina je nestabilných.
edit 20:53: Podľa Google súvisia technické problémy s DNS infraštruktúrou. V súčasnosti už postupne služby nabiehajú.

Mapa výpadku.

Nastala internetová apokalypsa. YouTube, vyhľadávač a iné služby od Google dnes prestali byť dostupné
Zdroj: downdetector.com
Späť
Zdieľať
Diskusia