Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2016, 11:32
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vieš hackovať? Google ponúka za nabúranie do Android smartfónov Nexus 5X a 6P až 300-tisícovú odmenu

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Rýchle prachy.

Bezpečnosť používateľov je prvoradá aj pre internetového giganta a ten nám to teraz dokazuje vypísaním naozaj sladkej odmeny pre toho, kto dokáže hacknúť jeden z dvojice minuloročných Nexus telefónov, 5X od LG alebo prémiový model 6P od Huawei. Záujemca musí túto neľahkú úlohu navyše zvládnuť za takých podmienok, že pozná iba e-mailovú adresu a telefónne číslo. Ako píše web Engadget, využitie potenciálnej diery v zabezpečení mobilných zariadení musí prebehnúť na diaľku prostredníctvom obyčajného otvorenia elektronickej pošty alebo krátkej textovej správy. Google tak v rámci projektu Zero dokopy ponúka až tri rôzne odmeny, každú podľa toho, na akom mieste sa hacker umiestni. Za prvé miesto je sľúbených takmer 180-tisíc eur, za druhé cez 88-tisíc a za tretie viac ako 44-tisíc.

"Náš cieľ predstavuje nájdenie zraniteľnosti alebo akýchkoľvek chýb, ktoré poskytujú diaľkové spúšťanie kódov na viacerých Android zariadeniach iba za použitia telefónneho čísla či e-mailovej adresy."

Domov
Zdieľať
Diskusia