Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2016, 9:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Firme Apple opäť klesli zárobky, nedarí sa ani predaju iPhonov. Čísla sú však stále lepšie, ako odhadovali analytici

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že kalifornského giganta čakajú menšie problémy.

Nie, spoločnosti Apple nepomohol ani čas. Po troch uplynulých mesiacoch apríl, máj a jún sú totiž opäť zaznamenané badateľné poklesy ako vo výnosoch, tak aj v ziskoch. Rovnako klesol dopyt po iOS smartfóne - na trh sa za toto obdobie dostalo celkovo 40,4 milióna kúskov, čiže o pár stotisícok viac, ako bolo očakávané. Oproti rovnakému kvartálu z roku 2015 ide ale až o 15% pokles, predtým sa exportovalo viac ako 47 miliónov iPhonov. A významný vplyv mali aj turbulentné obdobia v Ázii, kde výnosy klesli o 33%.

Pokles predaja Apple zaznamenalo i pri tabletoch, hoci výnos na druhú stranu mierne porástol. A určite nesmieme zabudnúť ani na menší dopyt po Macoch, kde ide o 11% rozdiel v medziročnom porovnaní obchodných výsledkov. Predpovede giganta pre ďalší kvartál sú ale mierne pozitívnejšie, najmä čo sa týka výnosov, ktoré by mohli dosiahnuť hodnotu vo výške minimálne 45 miliárd amerických dolárov. V predchádzajúcom zarobil 42,4 miliardy, z čoho nadobudol 7,8 miliardový zisk, informuje web Apple Insider. Pred rokom to bolo až 49 miliárd.

Výsledky Apple z obdobia uplynulého kvartálu (apríl, máj, jún) 2016:

  • výnosy 42,4 miliardy dolárov
  • operačný zisk 7,8 miliardy dolárov
  • na trh dorazilo 47,5 milióna iPhonov
  • 10 miliónov iPadov
  • 4,3 milióna Macov
Anketa:
Zachráni Apple nový iPhone?
Áno
Nie
Áno
42 %
222 Hlasov
Nie
58 %
306 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia