Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2016, 2:06
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Dokážete zachytiť rozdiel medzi akustickou gitarou za 136 a 4555 eur?

HUDBA
Uložiť Uložené

Porovnanie dvoch akustických gitár.

Ste milovníkom akustickej hudby? Hráte na nejaký hudobný nástroj alebo aspoň obdivujete ľudí, ktorí to dokážu? Máme tu pre vás zaujímavé video, v ktorom sa bude hudobník zameriavať na jednoduché rozdiely medzi gitarou pre začiatočníkov a profesionálnym hudobným nástrojom, s akým sa stretnete u skutočných profíkov. Je jasné, že zvuk nástroju za 4 555 € (gitara Martin D-42) je značne neporovnateľný so zvukom 136 € akustiky (Motion TD-107). Akú má však pre vás tento rozdiel hodnotu?

 

Asi nám dáte za pravdu, keď povieme, že presnú a dobre znejúcu melódiu môže zahrať iba človek, ktorý je majstrom vo svojom remesle. Paul Davids ním jednoznačne je a v oboch prípadoch to zvládol bravúrne. Ako môžete na videu počuť, zvuk gitary Martin je oveľa plnší, nízke tóny boli výrazne silnejšie a počas hrania nebolo potrebné vynaložiť toľko úsilia ako v prípade Motion TD-107. Ten je jej pravý opak. Vzhľadom na to, že tiež hrá dobre, nôta nebola až taká hlasitá a čistá, no pre začiatočníkov je to rozhodne jedna z najlepších vo svojej cenovej kategórie. Otázka je, či dokážete počuť rozdiel medzi týmito dvoma cenovo diametrálne odlišnými súpermi a či je tento rozdiel hodný ďalších 4 419€. 

Anketa:
Je zvuk Martina hodný svojej cenovky?
Áno
Nie
Áno
56 %
507 Hlasov
Nie
44 %
398 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia