Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2016, 9:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý

TECH
Uložiť Uložené

Lacné, no kvalitné.

Zaobstarať si dnes dostupný smartfón nie je absolútne žiadny problém. Vďaka neustále rýchlejšiemu technologickému pokroku máme k dispozícii kúsky, za ktoré nedáme horibilné sumy, no aj tak dostaneme do rúk niečo, čo má stále schopný hardvér vrátane použiteľného softvéru. Nebude to samozrejme žiadny Galaxy S alebo iPhone, no nenáročnému používateľovi na tom ani nezáleží, pretože ten vo väčšine prípadov potrebuje hlavne niečo, z čoho si môže spoľahlivo zavolať, poslať krátku textovú spravu alebo byť v kontakte buď prostredníctvom elektronickej pošty, sociálnych sieti či takzvaných messengerov, ktoré sú čoraz populárnejšie. Od smartfónov do dvoch stoviek taktiež nemožno očakávať nejaké špeciálne funkcie a ani prémiové materiály, čo sa však týka konštrukčnej kvality, tak na tú výrobcovia rozhodne nezabúdajú ani pri nižších modelových kategóriach. A nižšie nájdete 5 spomínaných dôkazov.

LG K10

Jeden z najčerstvejších low-end prírastkov v portfóliu juhokórejského výrobcu LG, ktorý disponuje ako 2.5D ochranným sklom, tak aj ideálne veľkým 5,3-palcovým IPS LCD displejom so šetrným HD rozlíšením, takže výdrž prítomnej 2,300 mAh batérii rozhodne nechýba. Nahráva tomu aj fakt, že v útrobách LG K10 nájdeme taktiež energeticky efektívny čipset Snapdragon 410. Na fotografovanie slúžia 13 a 5 MPx senzory, hardvérové tlačidlá umožňujúce reguláciu zvuku či odblokovanie/zablokovanie displeja sa nachádzajú na zadnej strane plastovej konštrukcie a interný úložný priestor používateľ rozšíri vďaka slotu pre microSD karty. Smartfón nájdete v ponuke e-shopu nikita.sk za 185 eur.

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý
Zdroj: www.gsmarena.com

Samsung J5

Ďalší veľmi šikovný mobilný telefón, pri ktorom si na svoje prídu najmä milovníci selfie záberov, pretože ponúka LED blesk aj pri prednom 5 MPx fotoaparáte. Okrem toho sa ale môže pochváliť i Super AMOLED displejom s 5-palcovou uhlopriečkou a za zmienku určite stojí 13 MPx hlavný fotoaparát s clonou f/1.9, takže by mal zvládať aj zhoršené svetelné podmienky. Batéria má tentokrát až 2600 mAh kapacitu, takže jeden náročný deň bez akýchkoľvek pochýb zvládne. E-shop nikita.sk ponúka Samsung J5 za 159 eur.

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý
Zdroj: www.gsmarena.com

Huawei P8 Lite

Android model P8 Lite od čínskeho výrobcu Huawei ponúka na rozdiel od vyššie dvoch spomenutých aj pevný kovový rámik po bokoch plastovej konštrukcie. A keďže niečo podobné nie je pri low-end smartfónoch zatiaľ príliš zaužívané, jeho popularita behom posledných mesiacov výrazne narástla. V oblasti technických špecifikácií ale ničím výrazne nevyčnieva, za zmienku akurát tak stojí nadštandardne kvalitný hlavný 13 MPx fotoaparát s dvojitým LED bleskom či stále schopnou clonou f/2.0. Zariadenie poháňa čipset vlastnej výroby, ponúka vloženie microSD karty a HD displej dosahuje veľkosť 5-palcov. Nikita.sk ho má za rovných 199 eur.

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý
Zdroj: www.gsmarena.com

Lenovo Vibe S1

Full HD displej, rýchle automatické zaostrovanie, 4-jadrový CPU, až 3 GB operačnej pamäte RAM a microSD slot pre externé karty do 256 GB - to je Lenovo Vibe S1, za ktorý by sa rozhodne nehanbil ani jeden renomovaný výrobca. Ak sa teda niekto zhodou okolností obzerá po špičkovo vybavenom kúsku s operačným systémom Android a nemá priveľký rozpočet, tento výber ho potom rozhodne nesklame. Vibe S1 dokonca pozostáva z kovového rámiku a jeho zadná strana obsahuje mierne zaoblenie, čo výrazne zlepšuje úroveň ergonómie, pretože nám tak zariadenie lepšie sadne do dlane. V e-shope nikita.sk ho nájdete za 199 eur.

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý
Zdroj: www.gsmarena.com

Lenovo Moto G

Posledný Android smartfón pochádza z dielne ďalšieho známeho čínskeho výrobcu a opäť je vybavený veľmi podobným hardvérom, pretože obsahuje nielen Snapdragon 410, ale aj 5-palcový IPS LCD displej v HD rozlíšení či 13 a 5 MPx fotoaparáty. Počítať navyše i tu môžete so slotom pre microSD karty alebo priemerne veľkou batériou (2,470 mAh). Výhodu tu však spočíva v certifikácii IPX7, takže by mu nemala ublížiť ani 30 minútové ponorenie v hĺbke do jedného metra pod hladinou vody. Na nikita.sk je za výhodných 189 eur.

Huawei, LG či Samsung. 5 dôkazov, že ani smartfón do 200 eur nemusí byť zlý
Zdroj: www.gsmarena.com
Domov
Zdieľať
Diskusia