Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2016, 14:29
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Lionela Messiho odsúdili za daňové podvody na 21 mesiacov väzenia

ŠPORT PODVOD VÄZENIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na rovnaký trest odsúdili aj jeho otca. Za mreže sa pravdepodobne nepozrú.

Argentínsky futbalista Lionel Messi bol už dlhší čas vyšetrovaný finančnými úradmi za údajné krátenie daní, súdny proces trval od mája tohto roka. Pôvodné obvinenia hovorili o tom, že spolu so svojím otcom obral štát na daniach o vyše 4,2 milióna eur. Dnešným dňom padol konečný rozsudok - obaja boli odsúdení na 21 mesiacov odňatia slobody. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však väzeniu vyhnú, nakoľko španielske zákony umožňujú pri trestoch do výšky dvoch rokov, resp. 24 mesiacov uložiť odsúdenému podmienečný trest.

Messi tak podľa všetkého bude musieť zaplatiť ,,iba" pokutu vo výške 3,5 milióna eur. Obhajoba argumentovala počas celého procesu tvrdeniami, že svetová megastar nepoznala obsah dokumentov, ktoré Messimu predkladal jeho otec. Sám Lionel túto skutočnosť potvrdil. Súd však tieto pripomienky neakceptoval. Podľa obvinení malo dôjsť k porušeniu zákonov v období rokov 2007 až 2009, do konečného verdiktu však všetky pohľadávky voči štátu Argentínčan uhradil. V minulosti vyviazli s podobnými výsledkami z obvinení aj Messiho spoluhráči Neymar a Javier Mascherano. Obaja odsúdení, Lionel Messi aj jeho otec, sa ešte môžu voči verdiktu odvolať na Najvyššom súde. 

Lionela Messiho odsúdili za daňové podvody na 21 mesiacov väzenia
Zdroj: thehindu.com
Domov
Zdieľať
Diskusia