Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2016, 21:06
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

J.K. Rowlingová predstavuje konkurenta Rokfortu, čarodejnícku školu Ilvermorny

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

K tomu pridávame nový klip z Fantastických zvierat. Aj vy cítite tú nostalgiu z čarodejníckeho sveta?

Premiéra návratu do čarodejníckeho sveta J.K. Rowlingovej v podobe snímky Fantastic Beasts and Where to Find Them sa už nezadržateľne blíži (17. november 2016), takže sa na povrch dostáva čoraz viac nových informácii o projekte, z ktorého by nakoniec mala byť rovno trilógia. Ako už pravdepodobne viete, dej sa bude odohrávať v roku 1926 a predstaví nám Newta Scamandera (Eddie Redmayne - The Danish Girl, The Theory of Everything), ktorý práve dokončil globálnu exkurziu s cieľom nájsť a zdokumentovať neobyčajnú skupinu magických tvorov. Po príchode do New Yorku však dôjde k nehode a z Newtovho čarovného kufríka sa vyslobodí hneď niekoľko chytených zvierat. Za túto nešťastnú situáciu je síce zodpovedný mukel menom Jacob, problém s uniknutými tvormi však treba vyriešiť čo najskôr. Môžu totiž ohroziť nielen svet čarodejníkov, ale aj spoločnosť muklov. Po krátkych ukážkach sme dostali takmer plnohodnotný trailer, ktorý nás naplnil nostalgiou z čarodejníckeho sveta, kde moc určuje schopnosť zaobchádzania s prútikom. Pozrieť si ho môžete rovno o riadok nižšie.

Rowlingová sa aj napriek vyhláseniu, že príbeh Harry Pottera  už nijakým spôsobom nebude rozširovať (čo veľmi nedodržala), rozhodla fanúšikov filmovej/knižnej ságy obšťastňovať poviedkami na webe pottermore.com. Len pred pár hodinami sa na twitteri tejto stránky objavilo krátke, krásne spracované video predstavujúce nám Ilvermorny, čarodejnícku školu nachádzajúcu sa v Severnej Amerike s bohatou minulosťou, ktorá očividne dokáže konkurovať aj Rokfortu. Okrem britskej školy, kde sa odohrávala väčšina deja hlavnej ságy, sme sa zoznámili ešte s Durmstrangom a Beauxbatonsom, ktorých študenti sa zúčastnili trojčarodejníckeho turnaja, no do ich priestorov sme nezavítali. Poviedku oboznamujúcu históriu a dôležité udalosti školy nájdete už teraz na pottermore pod názvom Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry, takže pokiaľ viete ako-tak po anglicky, hor sa do toho.

Vieme, že nie každý z vás sa hneď bude vrhať na čítanie, a tak tu pre vás máme nové video z Fantastických zvierat, ktoré nám predstavuje hlavného hrdinu a pridáva aj nejaký ten nový záber navyše. Aby toho všetkého aj tak nebolo málo, pod ním nájdete mapu, na ktorej nájdete všetky významné čarodejnícke školy naprieč celým svetom. Stále s istotou nevieme povedať, či predstavenie Ilvermorny nejakým spôsobom súvisí s najnovším filmom odohrávajúcim sa v New Yorku. Na to si budeme musieť počkať do novembra.

J.K. Rowlingová predstavuje konkurenta Rokfortu, čarodejnícku školu Ilvermorny
Zdroj: static2.hypable.com
Domov
Zdieľať
Diskusia