Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2016, 20:43
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Svet opustila ďalšia športová legenda. Gordie Howe, známy aj ako "Mr. Hockey" zomrel vo veku 88 rokov

ŠPORT HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Skutočná legenda na ľade - Gordie Howe.

Gordie Howe. Víťaz 4 Stanley Cupov a jeden z najviac odolných hráčov pôsobiacich na ľade, dnes vo veku 88 rokov zomrel. Stalo sa tak po dlhej chorobe, pričom jeho zdravotný stav sa v posledných rokoch zhoršoval. Rodák z Kanady hral hokej profesionálne 32 rokov a väčšinu času strávil v drese červených krídiel z Detroitu. Za služby, ktoré pre tento klub odviedol, si zaslúžil to, že jeho číslo 9 bolo vyradené a už ho na drese nemôže nikto mať. Celkovo odohral v profilige 1767 zápasov s bilanciou 801 gólov a 1049 asistencií. Čo sa týka gólov, tak je od neho lepší len Wayne Gretzky a v produktivite okrem Gretzkeho ešte aj Messier s Jágrom.

Takisto sa vďaka nemu v hokeji používa pojem - hetrik Gordieho Howea. Ide o hetrik, pri ktorom hráč skóruje, asistuje a zhodí rukavice. Za unikátne môžeme považovať aj to, že na svoj posledný zápas nastúpil ako 52-ročný a odohral stovky zápasov v čase, keď neboli požadované helmy. Vydržal početné zranenia, 500 stehov na tvári a takmer zomrel počas súbojov o Stanleyho pohár v roku 1950, keď po tvrdom hite od Teda Kennedyho utrpel fraktúru lebky a musel podstúpiť operáciu.  

Gordie Howe a gól na ktorý mu prihrával jeho syn Mark.

Česť jeho pamiatke.

Domov
Zdieľať
Diskusia