Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2016, 17:53
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Boh verzus človek. Deň proti noci. Batman a Superman stoja proti sebe vo finálnom traileri

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Posledný trailer pred marcovou premiérou je tu, no nie sme si istí, či nás nabudil naozaj tak, ako by sa na tento blockbuster patrilo.

O jednom z najväčších komiksových blockbusterov posledných rokov sme toho napísali už mnoho (všetko potrebné a určite aj čo to navyše, spoilery nevynímajúc, nájdeš v tomto vlákne), no posledné slovo pred premiérou, ktorej sa dočkáme 24. marca, dostane finálny trailer, ktorý si môžete pozrieť o pár riadkov nižšie. Musíme priznať, že prvá ukážka ešte z Comic Conu bola veľkolepá, tajomná a perfektne nás naladila na stret najznámejších hrdinov komiksového sveta DC (a vlastne spomedzi všetkých komiksov, však?), druhému traileru sme vyčítali už omnoho viac vecí, pričom niekomu sa nepáčila ani hudba, ktorú mimochodom komponuje opäť Hans Zimmer. Finálny trailer je, povedzme ešte celkom mierne, najslabší zo všetkých ukážok, ktoré nám doteraz boli prezentované. Dojem si ale samozrejme urobte každý zvlášť.

Jediné, čo môžeme naozaj pochváliť, je Jeremy Irons čoby Alfred, ktorý je verným sluhom Brucea Waynea. Ten sa azda najviac priblížil svojim vystupovaním svojej komiksovej predlohe spomedzi všetkých jeho predchodcov (prepáč Michael Caine). Čo v poslednej ukážke ale škrípe najviac je azda Batsov výstup z Batwingu a následné prerazenie okna. Tí, čo mali možnosť vidieť film v predstihu chvália najmä Bena Afflecka, ktorý vraj bravúrne zvládol priniesť Batmana v pomerne krátkom čase od Nolanovej nezabudnuteľnej trilógie späť na strieborné plátno. To naplno potvrdila aj jeho scéna pästného súboja s nepriateľmi. Pre postavu Temného rytiera je ale veľmi dôležitá aj psychika nositeľa masky, tak dúfajme, že sa nám jeho Bruce dostane pod kožu.

Boh verzus človek. Deň proti noci. Batman a Superman stoja proti sebe vo finálnom traileri

Oficiálna synopsa uvádza, že z príbehu si o niečo viac ukrojí postava Batmana, ktorá sa obávajúc konania zo Supermanových síl rozhodne postaviť novodobému spasiteľovi, zatiaľ čo svet stále nevie, akého hrdinu v skutočnosti potrebuje. Počas zápasenia dvoch protagonistov sa však ukáže nová hrozba. A to taká, ktorá ľudstvo stavia do väčšieho nebezpečenstva, než kedykoľvek predtým. Isto viete, že DCEU sa vybralo temnejšou a drsnejšou cestou ako Marvel (jedine s výnimkou Daredevila) aj keď nakoniec sme sa dočkali ratingu PG-13, takže krvi veľa nečakajte. Taktiež by malo ísť o najdrahší film kinematografie, keďže sa hovorí, že budget bol nastavený na sumu neuveriteľných 410 miliónov amerických dolárov.

Režíruje Zack Snyder (Man of Steel, Watchmen, 300), za scenárom stojí David S. Goyer (seriál Da Vinci's Demons, Man of Steel, Batman Begins) a zahrajú si Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Amy Adams (Lois Lane), Diane Lane (Martha Kent), Jeremy Irons (Alfred), Laurence Fishburne (Perry White), Ray Fisher (Cyborg) a pravdepodobne aj Ezra Miller (The Flash). Ako sa pozdáva posledný trailer vám? Dokázal vás nažhaviť na blížiacu sa premiéru, ktorú si mimochodom budeme môcť vychutnať v plnej kráse aj v IMAX-e?

Boh verzus človek. Deň proti noci. Batman a Superman stoja proti sebe vo finálnom traileri
Domov
Zdieľať
Diskusia