Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2016, 21:00
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Radi cestujete, ochutnávate miestne jedlá a spoznávate nových priateľov? Eataway je tu potom pre vás

TECH CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Nová služba funguje na princípe Airbnb, nocľah tu však nahradilo jedlo. Dobrodružným typom tak umožňuje jednoduchú rezerváciu obedu alebo večery v dome neznámeho hostiteľa, ktorý žije v úplne inej krajine.

Vyzerá to tak, že enormne úspešné Airbnb, kde sa dá rýchlo a spoľahlivo na pár nocí prenajať izba u bežných ľudí vo viac ako 190 krajinách po celom svete, motivovalo aj poľských tvorcov veľmi zaujímavej služby Eataway. Tí sa však tentokrát zamerali na domáce pokrmy, ktoré si záujemcovia vychutnajú priamo pod strechou nimi vybraného hostiteľa. Stačí iba navštíviť oficiálnu web stránku, uskutočniť registráciu, prelistovať ponuku a vybrať to, čo vám chutí. Samotná registrácia sa rozdeľuje na dve časti - jedna je určená pre tých, ktorí chcú byť iba čisto hosťami, a ta druhá zase pre tých, ktorí chcú byť kuchármi a zároveň aj hosťami

Nevýhoda Eataway ale zatiaľ spočíva v absencii aplikácií pre smartfóny a aktuálnej dostupnosti. Využiť sa totiž momentálne dá iba na území Spojeného kráľovstva, Poľska, Slovenska či Českej republiky. Súčasťou služby je aj užitočný hodnotiaci systém, prostredníctvom ktorého môžu zákazníci zanechať buď pozitívnu alebo negatívnu spätnú väzbu, čo už záleží iba od ich nadobudnutých skúseností. Každý kuchár si tak buduje svoj vlastný profil, ktorý hovorí o jeho kvalitách, plánoch do budúcnosti, už uskutočnených pohosteniach alebo poskytuje možnosť priameho kontaktu.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Cena jedál sa pohybuje na rôznych úrovniach - lacnejšie pohostenie pre jednu osobu vás môže vyjsť okolo 25 euro, drahšie bez akýchkoľvek problémov aj 50 euro. Ešte pred samotnou rezerváciou miesta sú k dispozícii informácie o čase, dátume, počte voľných miest pri stole, mieste realizácie s mapou a jednotlivých chodoch, ktoré vás v prípade záujmu čakajú.

A hoci funguje služba na Slovensku iba niekoľko dní, v ponuke nájdete už aj jedlá od slovenských kuchárov. Napríklad taký Ľuboš z Pezinka ponúka trojchodovú večeru za 30 euro, kde si návštevníci zgustnú na chutnom tataráku z lososa, bravčovej panenke v slanine so zemiakmi na cibuľke a hríbovo-maslovo-smotanovej omáčke, vrátane dezertu v podobe domácich banánových lievancov s chutným toffe krémom. Samotné ponuky sa navyše dajú filtrovať i na konkrétne mestá, na webe eataway.com zadáte špecifických názov (Bratislava, Krakow atď.) a za niekoľko sekúnd dostanete na výber z aktuálnych možností, ktoré sú zoradené podľa dátumu nadchádzajúcej realizácie.

Eataway má bez pochýb obrovský potenciál zmeniť spôsob, akým sa zoznamujeme s obyvateľmi Slovenska alebo iných krajín, kde je služba dostupná. Aj keď to síce možno na prvý pohľad vyzerá tak, že jej princíp spočíva iba v netradičnom poskytovaní pokrmov, v skutočnosti ide o oveľa viac. Každá jedna návšteva nám totiž pomôže budovať nové priateľské vzťahy. A práve to ju odlišuje od bežných reštaurácií.

Radi cestujete, ochutnávate miestne jedlá a spoznávate nových priateľov? Eataway je tu potom pre vás
Domov
Zdieľať
Diskusia