Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2016, 19:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kiná vo februári prejdú z Oscaroviek na prvé veľkofilmy, komédie a akčné či napínavé drámy

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Február ponúkne mnoho filmov, no nie všetky budú cielené pre milióny divákov. Na čo sa tešíme najviac my?

Pravidelný úvodník si tento mesiac odpustíme. Miesto žvástov vám ponúkneme viac filmov, keďže február bude skutočne bohatý. V kinách sa predstavia mnohé očakávané novinky, vrátane Eddieho Redmayna a jeho Danish Girl, ktoré zabodovalo v našej recenzii, no a celý svet sa dočká vytúženého Deadpoola. Poďme teda hneď na to.

1. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (4. 2.)
Novinka Michaela Baya, ktorú mu Paramount zaplatilo, len aby bol spokojnejší a natočil im piatych Transformerov. Tak by sa tento film dal opísať v skratke. Veľmi v zahraničných recenziách neuspel, no nedá sa hovoriť o prepadáku. Jedine v číslach tržieb, ale to môže byť Paramountu skutočne jedno. Dej sa točí okolo hŕstky amerických vojakov, ktorí 13 hodín vkuse bojovali proti teroristickému útoku a odvrátili tak niečo oveľa horšie. 


2. Fifty Shades of Black/50 odtieňov čiernej (4. 2.)
Je to len pár hodín, čo sme vám pripomenuli premiéru paródie Fifty Shades of Grey, ktorú si budeme môcť vychutnať už týždeň pre valentínskym víkendom, máme ale pocit, že niektoré páriky si aj na toho Valentína zájdu skôr na Deadpoola a túto paródiu, než na romantické snímky. Nemali by ľutovať, keďže prvotné ohlasy sú celkom pozitívne. Samozrejme, nečakajte 9 v recenziách, také čísla paródie podobného typu nikdy nedostanú, no určite bude film hodnotený lepšie, než originál z minulého roka. 

3. Danish Girl (4. 2.)
Prvý februárový víkend si obyvatelia väčších miest, kde majú k dispozícii multiplexy, môžu vyberať medzi skutočne bohatou a atraktívnou náplňou programu. Na svoje si prídu deti, fanúšikovia akcie, ale bude sa dať i zasmiať. V tomto prípade však hovoríme o životopisnej dráme Dánske dievča, v ktorej sa postave Eddieho Redmayna zapáči nosiť šaty a sukne a postupom času príde na to, že je vlastne žena v mužskom tele. Čo bude nasledovať, si viete predstaviť, a ako sme spomínali na začiatku, najnovší Redmaynov kúsok nie je len lacným atakom a kalkulom na Oscary, ide o skutočne hlbokú a skvele natočenú drámu, takže by vám nemala ujsť. 


4. Deadpool (11. 2.)
Hromada článkov, pár trailerov, televíznych spotov, množstvo informácií a obrázkov, nehovoriac o vtipných promách. Deadpool vie, ako na seba upútať pozornosť. Niežeby to potreboval, ale takto sa chýr o celkom nevšednom superhrdinovi dostane do uší oveľa väčšej vzorky divákov. Pevne teda veríme, že snímka na seba párkrát zarobí a pokračovanie sa tak bude môcť odklepnúť čo najskôr. Ak sa niekto bojí, že to nedopadne podľa predstáv, nedajbože Reynolds sklame, môžeme ho upokojiť. Prvé ohlasy sľubujú presne taký film, po akom sme všetci túžili. Otázne je, aká veľká pecka to nakoniec bude. 


5. Ako byť single (11. 2.)
Na druhej strane tu máme Alison Brie, Dakotu Johnson a mnohých ďalších (vrátane Damona Wayansa Jr. člena veľkej rodiny Wayansových) pod režijnou taktovkou Christiana Dittera (natočil s Láskou, Rosie) v romantickej komédie How to Be Single/Ako byť single. Skupina nezadaných priateľov tu počas jednej bláznivej noci zistí veľa nových životných právd, pravdepodobne sa párkrát jej členovia do niekoho zamilujú alebo sa s niekým vyspia. Na Valentína možno aj ideálny film. Rýchlo vým vyfučí z hlavy, ale nenáročná priateľka vás bude zase raz milovať (a pôjde s vami na oplátku na Deadpoola). 

6. Zoolander 2 (18. 2.)
Predstavovať vám Dereka Zoolandera a Hansela v podaní nestarnúceho Bena Stillera a Owena Wilsona vám snáď nemusíme. V deji pokračovania kultovej komédie o módnom priemysle sa posunieme o 10 rokov, kedy už známu dvojku takmer nikto nepozná a pre showbiznis sú neviditeľní a irelevantní. Chcú to však zmeniť, v čom by ich mala motivovať agentka Interpolu v podaní sexi Penélope Cruz. Čakať môžeme typický humor a šialené scény, ktoré spôsobí Derekove nízke IQ. Ak sa vám páčila jednotka, pravdepodobne budete chcieť vidieť v kine aj dvojku. Navyše si to režíruje Stiller, takže to bude slušná haluz.


7. Saulov syn (18. 2.)
Ďalšia dráma o holokauste, tentokrát od našich južných susedov, ktorá bude ašpirovať na Oscara za najlepší cudzojazyčný film (a s najväčšou pravdepodobnosťou túto kategóriu aj vyhrá). O Saulovi si čo-to povieme v samostatnom článku, teraz si už pozrite trailer, ktorý by vás mal naladiť na ďalší (ne)príjemný zážitok z čias minulých. 


8. Bohovia Egypta (25. 2.)

Alex Proyas natočil pár skutočne skvelých filmov, no pri traileroch na mytologickú rubačku o bohoch a monštrách z Egypta máme pocit, že sa pozeráme na remake Hnevu Titánov, čo nie je dobrým znamením. Budeme ale dúfať, že sa to nejako otočí. Od takéhoto námetu ale vysoké recenzie rozhodne neočakávame, aj keď sa z toho vo finále môže vykĺbiť slušná, béčková a zábavná jazda. Navyše tam hrá hŕstka divácky atraktívnych hercov, ako napríklad Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau (Kingslayer z GoT) či Chadwick Boseman (Black Panther z MCU). 


9. Brooklyn (25. 2.)
Na záver tu máme ešte jednu romantickú záležitosť. Tentoraz sa pozrieme do histórie, konkrétne do 50. rokov v New Yorku. Dej sleduje príbeh krásnej, mladej imigrantky, ktorá sa v päťdesiatych rokoch minulého storočia rozhodne odísť z rodného Írska do New Yorku. Po ťažkých začiatkoch spoznáva osudovú lásku. Tou je taliansky robotník, ktorého prítomnosť spôsobí, že smútok za domovom pomaly pominie. Keď už všetko vyzerá fantasticky a až príliš dokonalo, prichádza tvrdá rana osudu v podobe úmrtia sestry. Ona tak musí vycestovať domov za svojou mamou, kde stretáva ďalšieho muža. Chtiac-nechtiac tak začína žiť život medzi dvomi úplne odlišnými svetmi s rôznymi ideálmi a zásadami. Pred pár mesiacmi sa hovorilo o Oscaroch, no z toho nakoniec vzišlo, čo však neznamená, že nepôjde o emotívnu a silne romanticky ladenú snímku.

Okrem 9 spomenutých titulov budeme môcť navštíviť kinosály kvôli celovečerákom, ako napríklad: Bella a Sebastián 2, Decibely lásky, animák Robinson Crusoe či drámu Tri spomienky. Kompletný zoznam snímok premiérujúcich v mesiaci február môžete zhliadnuť tu. Tak čo, vybrali ste si už? Na čo zájdete dozaista, respektíve, čakáte ešte na recenzie k niektorým filmom, aby vás tak presvedčili? 

PS: Ak sa pýtate, kde je Hail, Caesar od Coenovcov, nemáme pre vás dobrú odpoveď. Film uvidíme v českých a slovenských kinách až 3. marca. 

Domov
Zdieľať
Diskusia