Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 1:50
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tom Hiddleston sa ocitne v centre neľútostného triedneho boja na pozadí utopickej spoločnosti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Adaptácia rovnomennej knihy od J.G. Ballarda, High-Rise, sa prezentuje ako zaujímavo namiešaný žánrový koktail, ktorý sa navyše predstavuje novým trailerom.

Nesmierne charizmatický Tom Hiddleston, ktorého tvár si väčšina filmovej verejnosti spája asi najviac so záporákom Lokim, rozhodne neotáľa a v pomerne krátkom časovom období nám tak servíruje hneď niekoľko snímok za sebou. Koncom roka sme ho mohli vidieť v del Torovej gotickej záležitosti menom Crimson Peak, do amerických kín sa zase nedávno dostala aj životopisná dráma I Saw the Light, o ktorej sme vás informovali tiež, no a do tretice tu máme ešte akúsi zmes žánrov v podobe filmu High-Rise. Ten sa prezentuje prevažne ako sci-fi dráma s prvkami thrilleru či akcie a navyše prichádza s naozaj výborným trailerom. Ukážka sa totiž po prvej, uvoľnenejšej časti stopáže nečakane zvrtne a začne servírovať jeden znepokojivejší či zvláštnejší záber za druhým. Či vás však dostane rovnako, ako nás, posúdite po jeho zhliadnutí už sami.

Príbeh je založený na rovnomennej knižnej predlohe od  J. G. Ballarda a zavedie nás do roku 1975, kde sa zoznámime s mladým doktorom Robertom Laingom (Hiddleston), ktorý je zlákaný životným štýlom londýnskej smotánky. Nasťahuje sa preto do bytu na 25. poschodí luxusného komplexu a stáva sa tak súčasťou bezstarostnej a od okolia izolovanej spoločnosti, vytvorenej architektom Anthonym Royalom (Jeremy Irons). Ľudí zo začiatku síce drží pohromade vzájomná lojalita, tej však postupne ubúda a na povrch sa začnú predierať triedne nespravodlivosti, ukryté hlboko v obyvateľoch tých najnižších častí budovy. No keď k vyhroteniu nebezpečnej sociálnej situácie dopomôže nielen samotný Robert, ale aj jeho nový priateľ a dokumentarista z druhého poschodia, Richard Wilder (Luke Evans), moderné obydlie sa razom zmení na nemilosrdné bojisko s jedným jediným zákonom. Zákonom džungle.

Réžie sa chopil nie veľmi známy Ben Wheatley, podieľajúci sa prevažne na priemerných počinoch a za scenárom stojí zasa Amy Jump, ktorá zatiaľ pracovala iba na dvoch filmoch, a to práve s pánom spomínaným o kúštik vyššie. Herecký ansámbel ďalej doplnia mená ako Sienna Miller, Elisabeth Moss či James Purefoy. Premiéra sľubne vyzerajúcej snímky je vo Veľkej Británii naplánovaná na 18. marca 2016, či sa však dostane aj k nám, zatiaľ potvrdiť nevieme. Nám sa High-Rise pozdáva veľmi, takže je teraz na vás, aby ste nám zanechali vaše dojmy v komentároch. Ako na vás trailer zapôsobil a uvažovali by ste o návšteve kina?

Tom Hiddleston sa ocitne v centre neľútostného triedneho boja na pozadí utopickej spoločnosti
Domov
Zdieľať
Diskusia