Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2015, 16:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sacha Baron Cohen kopíruje správanie Borata a prichádza s prvým trailerom pre novú špionážnu komédiu

FILMY A SERIÁLY GRIMSBY SACHA BARON COHEN
Uložiť Uložené

Prvý teaser trailer pre špionážnu komédiu Brothers Grismby je presne tak uletený, ako by ste to od Cohena čakali.

Okolo kariéry Sachu Barona Cohena bolo v minulých rokoch hodne rušno, najmä po premiére Borata a Bruna. Prvý menovaný sa nadmieru vydaril, no a potom to šlo s Cohenom dole, až svitlo svetielko nádeje s Diktátorom, ktorý bol miestami fakt vtipný a funkčný. Každý teda očakával, kam sa pohne Cohen ďalej, a zdá sa, že jeho ksicht už je verejnosti až príliš známy na to, aby sa vydával za niekoho iného a natáčal tajné zábery. Najnovšie totiž od neho uvidíme špionážnu drámu Brothers Grimsby (predtým Grimsy a ešte predtým len Hooligans), ktorá bude natočená podľa skutočného scenára (postaral sa oň najme sám Cohen v spolupráci s Peterom Baynhamom, ktorý mu pomáhal s Boratom) a uvidíme v nej skutočných hercov. Boratov koncept by už dnes asi nefungoval a som rád, že si to uvedomil aj Cohen. Nakoniec, stále môže ísť o zábavnú komédiu. 

Dej hovorí o obávanom špiónovi z britskej služby (Mark Strong), ktorý musí do svojej akcie zapojiť aj flákača a chuligána, ktorého hrá práve Cohen. Zhodou okolností ide o jeho brata. Trochu mi vadí, že sa Strong dal na až takýto rázny typ komédie či paródie (Kingsman bolo proste mega-cool, nie humorné, aj keď sme sa nasmiali). Trochu mi tam ten jeho prednes nesedí, to sa ale môže zmeniť priamo v kine počas premietania. Za to Cohen, ten je Cohen. Vidíme ho len na pár sekúnd, no razom sa dostaví smiech. Nemôžem si pomôcť, ale mám dojem, že jeho nová postava vykradne, respektíve si požičia charakter Borata, čo je len a len dobre. 

V roku 2015 sa podobné žánrovky objavujú čoraz častejšie. Dostali sme spomínaného Kingsmana, Man from UNCLE, Mission: Impossible - Rogue Nation, Spy, no a dorazí ešte Spectre, a to už za pár dní. Tak sa zdá, že spy žáner chytá ďalší dych a v kombinácií s komediálnymi prvkami je vysokoatraktívny aj pre širokú verejnosť. O rok dorazí druhý Jack Reacher, ďalší Bourne, no a pripravuje sa už aj Kingsman a ďalšie Mission: Impossible, nehovoriac o ďalších špiónskych filmoch. Ako na vás ale zatiaľ pôsobí Brothers Grimsby? V prvom teaseri sme toho veľa nevideli, až na pár pekných scén vďaka využitiu pohľadu z prvej osoby a záverečného gagu, aj tak to ale poteší a odkryje atmosféru filmu. Režíruje Louis Leterrier, muž zodpovedný za prvé dve časti Kuriéra, Danny the Dog, Now You See Me či Súboj Titanov. Hrajú Sacha Baron Cohen, Mark StrongRebel WilsonPenelope CruzIsla FisherGabourey SidibeAnnabelle Wallis či Ian McShane. Premiéra je naplánovaná na 4. marca 2016. 

Domov
Zdieľať
Diskusia