Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2014, 20:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ken Block ukázal na SEMA Show 2014 svoj brutálny 845-koňový Mustang!

TECH FORD MUSTANG TUNING
Uložiť Uložené

Preslávený profesionálny jazdec, ktorého videá pozná snáď celý svet má novú hračku.

Jedna z najznámejších tuningových výstav, SEMA Show 2014 (skratka pre Specialty Equipment Market Association), práve otvorila v Las Vegas svoje brány a my spoznávame viaceré automobilové trháky. Podujatie, ktoré štartuje 5. novembra, láka tento rok opäť nespočetným množstvom vystavovateľov a úpravcov. Vystavované automobily celosvetových značiek prešli neraz radikálnymi zásahmi do karosérie, či motorizácie, vďaka tým najznámejším, hlavne americkým tunerom.

O veľký rozruch sa postaral tentokrát i sám veľký Ken Block, teda spoluzakladateľ DC Shoes, no predovšetkým preslávený jazdec za Monster World Rally Team, ktorý stojí za známymi videjkami pod názvom Gymkhana. Ten totiž predstavil svoju novú hračku, ktorej názov znie Hoonicorn RTR. Opäť zostal verný značke Ford (však určite dobre platia), no najnovšie vystriedal svižnú Fiestu za podstatne známejší Mustang. Ide o exemplár modelového roku 1965, ktorý za necelé dva roky prerobili technici z ASD Motorsports na nepoznanie. Tradičný zástupca triedy muscle cars dostal prakticky komplet nový bodykit, ktorý bol vyrobený z uhlíkových vlákien a značne pridal na šírke, ale aj netradičnosti vozidla.

Odporúčané
Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu 19. októbra 2023, 11:30

Výsledok úprav stojí rozhodne za to, čo potvrdzuje nielen exteriér Mustangu, ale i jeho technika. Opäť sme svedkami toho, že stará, tradičná koncepcia schováva vo svojich útrobách novú techniku, tentokrát je však exemplár o to výnimočnejší, že poháňané sú v tomto prípade obe nápravy. Na všetky štyri kolesá totiž putuje prostredníctvom šesťstupňovej prevodovky Sadev SC90-24 neuveriteľný výkon až 622 kW / 845 koní a 976 N.m. Všetko to má na svedomí osemvalec Roush Yates s objemom 6,7 litra. Ken Block sa s touto beštiou ukáže na najnovšej Gymkhane s poradovým číslom 7 (zábery z natáčania), pričom daný Mustang má byť zároveň aj ďalším oslavným modelom pri príležitosti 50. výročia Fordu Mustang.

Ken Block ukázal na SEMA Show 2014 svoj brutálny 845-koňový Mustang!
Ken Block ukázal na SEMA Show 2014 svoj brutálny 845-koňový Mustang!
Ken Block ukázal na SEMA Show 2014 svoj brutálny 845-koňový Mustang!
Ken Block ukázal na SEMA Show 2014 svoj brutálny 845-koňový Mustang!
Domov
Zdieľať
Diskusia